Ισραήλ: Η επίθεση στο Ιράν είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα μέσα του 2026 – Τι αποκαλύπτει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

2 λεπτά
Ισραήλ: Η επίθεση στο Ιράν είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα μέσα του 2026 – Τι αποκαλύπτει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ δήλωσε σε αξιωματικούς των στρατιωτικών πληροφοριών ότι η επιχείρηση αναβαθμίστηκε λόγω «εξελίξεων και περιστάσεων», συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων στο εσωτερικό του Ιράν και «της θέσης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, και ολόκληρης της πιθανότητας δημιουργίας μιας συνδυασμένης επιχείρησης εδώ».

Ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ επισκέφθηκε την Διεύθυνση Πληροφοριών την Τετάρτη μαζί με τον αρχηγό των Στρατιωτικών Πληροφοριών, Υποστράτηγο Σλόμι Μπίντερ. Ο Κατζ επαίνεσε τους στρατιώτες και τους διοικητές για το έργο τους στην Επιχείρηση «Roaring Lion» εναντίον του Ιράν. Είπε ότι η επιχείρηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα μέσα του έτους, αλλά μεταφέρθηκε στον Φεβρουάριο λόγω εξελίξεων.

Ο Κατζ δήλωσε ότι το πλεονέκτημα του Ισραήλ έναντι του Ιράν έγκειται κυρίως στις πληροφορίες και την επιχειρησιακή ικανότητα. «Αν αναρωτηθείτε τι εξέπληξε τους Ιρανούς σε τέτοιο βαθμό που ήταν απροετοίμαστοι παρά τη στρατηγική προειδοποίηση, ήταν επειδή δεν ήξεραν πώς να μετρήσουν και να αξιολογήσουν και τις δύο διαστάσεις: το εύρος και το βάθος των πληροφοριών μέχρι τον τελευταίο στόχο και την επιχειρησιακή ικανότητα αξιοποίησης των πληροφοριών για να βλάψουν, να επιτεθούν, να καταστρέψουν και να καταστρέψουν τις δυνατότητές τους», δήλωσε.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version