«Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά άλλη μια μαύρη σελίδα στον απολογισμό των αναρίθμητων εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι επιτιθέμενοι», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.
Τουλάχιστον 85 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από το πλήγμα σε δημοτικό σχολείο θηλέων στην επαρχία Ορμοζγκάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μινάμπ, Μοχάμαντ Ραντμέχρ, επιβεβαίωσε το Σάββατο (28/02) στο IRNA ότι το σχολείο είχε δεχτεί άμεση επίθεση και ότι αρκετές μαθήτριες είχαν σκοτωθεί. Ο Ραντμέχρ είπε επίσης ότι 53 μαθήτριες βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια.
Ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας βρίσκονται σε εξέλιξη στο σχολείο, προσθέτοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας στην πόλη είναι υπό έλεγχο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ισραηλινό καθεστώς ξεκίνησαν μια κοινή επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν νωρίς το Σάββατο (28/02). Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικά αντίποινα, στοχεύοντας τα ισραηλινά εδάφη και τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρη την περιοχή με βαλλιστικούς πυραύλους και drones.

