Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Ιός Marburg: Νεκρό ένα παιδί στη Γκάνα – Στους 3 ανέρχονται οι θάνατοι από τον θανατηφόρο ιό

4 λεπτά
Ιός Marburg: Νεκρό ένα παιδί στη Γκάνα – Στους 3 ανέρχονται οι θάνατοι από τον θανατηφόρο ιό

Ένα παιδί στην Γκάνα, το οποίο είχε προσβληθεί από τον έντονα μολυσματικό ιό Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα, πέθανε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με τον θάνατό του ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα, από τότε που καταγράφηκε το πρώτο ξέσπασμα στην ιστορία της Γκάνας τον περασμένο μήνα, ανήλθε σε τρεις.

Το ξέσπασμα του ιού είναι μόλις το δεύτερο που καταγράφεται στη Δυτική Αφρική. Το πρώτο κρούσμα του ιού στην περιοχή καταγράφηκε τον περασμένο χρόνο στη Γουινέα.

Ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο από ένα είδος μεγάλης νυχτερίδας και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, μολυσμένες επιφάνειες και υλικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το παιδί που πέθανε, το φύλο και η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, ήταν ένα από τα δύο νέα κρούσματα που ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ.

«Την περασμένη εβδομάδα ανέφερα δύο επιπλέον κρούσματα. Το ένα είναι η σύζυγος του ”ασθενούς μηδέν” και το δεύτερο είναι το παιδί του, το οποίο δυστυχώς πέθανε, αλλά η σύζυγος βρίσκεται στη ζωή και η κατάστασή της βελτιώνεται», είπε στους δημοσιογράφους η γιατρός του ΠΟΥ Ιμπραχίμα Σότσε Φολ.

Το υπουργείο Υγείας της Γκάνας έχει αναφέρει μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και απαιτείται να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος σε ένα ύποπτο κρούσμα, είπε η ίδια.

Τα δύο πρώτα κρούσματα, που καταγράφηκαν στην περιφέρεια Ασάντι της Γκάνας, εμφάνιζαν αμφότερα συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετό, ναυτία και εμετούς προτού καταλήξουν στο νοσοκομείο, ανέφερε νωρίτερα ο ΠΟΥ.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Νεκρός ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι – Πώς τον παγίδεψε η CIA

Fuel Pass 2: Οι ΑΦΜ που κάνουν αίτηση σήμερα – Πάνω από 300.000 αιτήσεις το πρώτο 24ωρο – Βήμα βήμα η διαδικασία στο vouchers.gov.gr

Περιστέρι: Νέα πιθανή γυναικοκτονία με θύμα 17χρονη αλλοδαπή – Αναζητείται ο σύντροφός της

Καιρός: Κανονικό καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες – Πού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Πωλήσεις ακινήτων: Οι ευκαιρίες για κύρια κατοικία – Οι περιοχές… φιλέτα και οι κρυφές ευκαιρίες [αναλυτικοί πίνακες]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]