Ο πρέσβης και επτά Ελβετοί μέλη του προσωπικού εγκατέλειψαν το Ιράν οδικώς και είναι ασφαλείς εκτός της χώρας, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. «Θα επιστρέψουν στην Τεχεράνη μόλις το επιτρέψει η κατάσταση».
Η Ελβετία θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή την γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, για διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Γερμανία μεταφέρει το προσωπικό των πρεσβειών της σε Ιράν και Ιράκ λόγω των απειλών για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή
Η Γερμανία μετέφερε προσωρινά το προσωπικό ορισμένων διπλωματικών αποστολών της στη Μέση Ανατολή, όπως στο Ιράν και στο Ιράκ, λόγω των απειλών για την ασφάλεια που προκαλεί η στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή.
«Το προσωπικό των εν λόγω αποστολών στο εξωτερικό έχει μεταφερθεί προσωρινά λόγω της τρέχουσας απειλητικής κατάστασης», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο – Δύο νεκροί και τουλάχιστον επτά τραυματίες [εικόνες]
- Τραμπ στο Axios: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει «σύντομα» καθώς «δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα να στοχοποιήσουμε»
- Καιρός: Έρχεται ανατροπή – Ανοίγει ο δρόμος για βροχές σε όλη τη χώρα – Τι προβλέπει ο Τσατραφύλλιας