Είναι μόλις δέκα χρονών, για πολλά χρόνια βίωσε bullying αλλά πλέον είναι στο πανεπιστήμιο και έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό «Forbes» μία από τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του Μεξικού και έχει γράψει ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Μην τα παρατάς».
Ο λόγος για την Adhara Pérez η οποία διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις 3 ετών, με σύνδρομο Άσπεργκερ αλλά τον δείκτη ευφυία της θα τον ζήλευαν ο Αινστάιν και ο Χόκινγκ.
Οι συμμαθητές της την κλείδωσαν μέσα και άρχισαν να τη φωνάζουν “φρικιό” και να τη χτυπούν» θυμόταν, χρόνια αργότερα, η μητέρα της, Nallely Sánchez, προσθέτοντας: «Δεν ήθελα να υποφέρει. Μου είπε ότι δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο και έπεσε σε κατάθλιψη».
Οι επιστήμονες, εκτελώντας μια σειρά από τεστ νοημοσύνης, διαπίστωσαν ότι το κορίτσι είχε IQ 162, υψηλότερο και από του Αϊνστάιν ή του Χόκινγκ.
Η Adhara ολοκλήρωσε ταχύρρυθμα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σήμερα φοιτά στο πανεπιστήμιο, σπουδάζοντας ταυτόχρονα δύο αντικείμενα Μηχανικής και ήδη το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, της έχει προσφέρει υποτροφία, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία έκδοσης της βίζας της.
Ειδήσεις σήμερα
Μπλίνκεν: Αποθέωση για την Ελλάδα – «Νίκο φίλε μου, είστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας» [βίντεο]
Αποκάλυψη-Συντάξεις: Οι αυξήσεις για την επόμενη 5ετία [πίνακες]





















