Αθήνα Καιρός

Για πρώτη φορά ο Πατριάρχης Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Αλεξάνδρειας λόγω κορωνοϊού

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Για πρώτη φορά ο Πατριάρχης Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Αλεξάνδρειας λόγω κορωνοϊού

Λόγω κορωνοϊού, και με τα κρούσματα στην Αίγυπτο αλλά και την πόλη της Αλεξάνδρειας να αυξάνονται, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η ελληνική παροικία της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ζήσουν τελείως διαφορετικά, από κάθε άλλη χρονιά, τα Θεοφάνια.

Έτσι, για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη ως Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος δε θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Μεσογείου, όπως γινόταν κάθε χρόνο από τις εγκαταστάσεις τού Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

Η ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο θα περιοριστεί εντός του επιβλητικού κοινοτικού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, με πιστή την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της πανδημίας που έχει αποφασίσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία έχει σκληρύνει τη στάση της τις τελευταίες ημέρες, θέλοντας να περιορίσει όσο γίνεται το δεύτερο κύμα του COVID-19 που πλήττει τη χώρα.

Λόγω ακριβώς των ίδιων μέτρων, ούτε η επίσκεψη του κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας και των άλλων αρχών της πόλης θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται τα παλαιότερα έτη, στον Πατριάρχη Θεόδωρο για την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Την ίδια απόφαση τηρεί και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιστορικού σωματείου, δε θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Νείλο ποταμό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, άλλοι 64 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στην Αίγυπτο από επιπλοκές του κορονοϊού, με τα θύματα συνολικά να ανέρχονται στα 7.805 άτομα, ενώ επίσης καταγράφησαν 1.309 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις με το συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα 142.187 άτομα.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα θα κορυφωθεί μέχρι το τέλος του μηνός Ιανουαρίου.

Από χθες, η Αίγυπτος επιβάλλει πρόστιμο 50 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 2,7 ευρώ) σε όποιον δε φορά σε δημόσιους χώρους την προστατευτική μάσκα προσώπου.

Ειδήσεις

Έξοδος από το Δημόσιο μετά τα 55 με συντάξεις από 487 έως 1.324 ευρώ [πίνακες & παραδείγματα]

Τελευταία ευκαιρία για πρόωρη σύνταξη κάτω των 62 για 1 εκατ. παλαιούς ασφαλισμένους [αναλυτικοί πίνακες & παραδείγματα]

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις για την επιτάχυνση απονομής συντάξεων και την προώθηση αναδοχής

Αναδρομικά: Παράταση στις αιτήσεις για τις συντάξεις θανόντων – Δείτε τα δικαιολογητικά και τους αναλυτικούς πίνακες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]