Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Εικόνες χάους και καταστροφής – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Εικόνες χάους και καταστροφής – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Ένα αεροσκάφος των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA) με 107 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα σε μια κατοικημένη περιοχή στην πόλη Καράτσι, στο Πακιστάν, λίγο πριν από το αεροδρόμιο της πόλης και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πτήση PK 8303 συνετρίβη με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος του Καράτσι δήλωσε ότι «θεωρούμε πως δεν υπάρχουν επιζώντες». Λίγη ώρα μετά όμως έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον ένας επιβάτης επέζησε της συντριβής, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου.

Πρόκειται για έναν τραπεζίτη ονόματι Ζαφάρ Μαχμούντ, ο οποίος επέζησε ως εκ θαύματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Αμπντούρ Ρασίντ Κάνα.

Στα τηλεοπτικά πλάνα φαίνονται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από το σημείο της συντριβής, κατεστραμμένες στέγες σπιτιών και συντρίμμια παντού στους δρόμους, καθώς και ασθενοφόρα να περνούν ανάμεσα σε πανικόβλητους κατοίκους.

https://twitter.com/Kae__shur/status/1263778014195625985

https://twitter.com/NabTheDentist/status/1263780738337562624

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι, στα νότια της χώρας, λίγες ημέρες αφότου η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού, στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η τελευταία συνομιλία μας με τον πιλότο ήταν όταν ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», είπε ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χ.Χαν σε ανακοίνωσή του μέσω βίντεο.

«Του απαντήσαμε ότι είναι έτοιμοι και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης για να προσγειωθεί όπου μπορέσει, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να κάνει μια περιστροφή…Πρόκειται για ένα πολύ τραγικό περιστατικό».

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε στο Reuters ότι φαίνεται πως το αεροσκάφος δεν κατάφερε να ανοίξει τους τροχούς του εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος πριν από την προσγείωση, αλλά ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να διακριβωθεί η αιτία της συντριβής.

https://twitter.com/SkyNews/status/1263792776128446465

Ο πακιστανικός στρατός και οι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος που δείχνει ότι είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Από τα πλάνα προκύπτει επίσης ότι πολλά αυτοκίνητα έχουν πάρει φωτιά.

«Στην αρχή το αεροπλάνο χτύπησε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και συνετρίβη πάνω σε σπίτια», δήλωσε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας Σακίλ Άχμεντ που βρισκόταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος λίγα μόλις χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν στο πρόσφατο παρελθόν σημειώθηκε το 2016 με 47 νεκρούς όταν ένα αεροπλάνο της PIA συνετρίβη σε μια βουνοπλαγιά στην επαρχία Χιμπέρ-Πακχτυούνκουα.

Το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας σημειώθηκε το 2010 όταν μια πτήση της εταιρείας AirBlue κατέπεσε κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ σκοτώνοντας 152 ανθρώπους.

Εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου στο Πακιστάν

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version