ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ

«Μερεμέτια» 431 εκατ. στο Μπάκιγχαμ θα πληρώσουν οι Άγγλοι

18/11/16 • 17:21 | UPD 18/11/16 • 17:37

Επισκευαστικές εργασίες θα πραγματοποιούνται για τα επόμενα 10 χρόνια στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα από τα πιο εμβληματικά μέγαρα στη Βρετανία και επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα… «μερεμέτια» αυτά θα κοστίσουν μόλις.. 369 εκατομμύρια στερλίνες (431 εκατομμύρια ευρώ). Μια απόφαση που δεν ενθουσίασε ακριβώς, αφού οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν από τους Άγγλους φορολογουμένους μέσω της ετήσιας χορηγίας προς τη βασιλική οικογένεια και μιας προσωρινής αύξησης της χορηγίας αυτής.

Σύμφωνα με συνέντευξη τύπου που δόθηκε από εκπροσωπους των Ανακτόρων, η ανακαίνιση θα επικεντρωθεί στην αντικατάσταση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων, των υδροσωλήνων και του συστήματος θέρμανσης που είχαν τοποθετηθεί μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. «Οι επείγουσες αυτές εργασίες έχουν κοστολογηθεί και θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της παράδοσης αιώνων των Ανακτόρων ως κατοικίας της βασίλισσας μας», αναφέρει ο Ντέιβιντ Γκοκ, δεύτερος στην ιεραρχία του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

buckinham-1300

Ο Τόνι Τζονστόουν-Μπερτ, ο προσωπάρχης του Βασιλικού Οίκου, υπογράμμισε ότι οι εργασίες είναι απαραίτητες γιατί «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος» ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς.

Ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν επίσης στη στέγη των Ανακτόρων με τις εργασίες αυτές, τις οποίες ενέκρινε η κυβέρνηση.

Αν εγκριθούν και από το κοινοβούλιο, οι εργασίες θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2017. Θα κλιμακωθούν χρονιά με τρόπο ώστε η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος να συνεχίσουν τη διαμονή τους κανονικά. Θα πρέπει ωστόσο να αλλάξουν διαμέρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ ένα μέρος των 37 εργαζομένων που κατοικούν στα Ανάκτορα θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.

Τα Ανάκτορα που χτίστηκαν τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως βασιλική κατοικία από τη βασίλισσα Βικτωρία, την προ-προ-γιαγιά της Ελισάβετ Β’. Τα Ανάκτορα θα συνεχίσουν να κατοικούνται και να λειτουργούν πλήρως όσο χρόνο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες. Θα παραμείνουν ανοικτά για τους τουρίστες, ενώ κανονικά θα πραγματοποιείται η Αλλαγή Φρουράς.

Τα Ανάκτορα προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την ιστορική Αλλαγή Φρουράς και τις θερινές εκδηλώσεις να αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης.