Σοκαρισμένος ο Ερντογάν κράτησε το φέρετρο θύματος από τον σεισμό στην Τουρκία

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Σοκαρισμένος ο  Ερντογάν κράτησε το φέρετρο θύματος από τον σεισμό στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, όπου μετέβη σήμερα.

Μαυροφορεμένος και αμίλητος, ο Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθη σε κηδεία θύματος από τα φονικά 6,8 ρίχτερ που έπληξαν το βράδυ της Παρασκευής την περιοχή και συμπαραστάθηκε στους συγγενείς του νεκρού.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος και έθνος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι προσπάθειές μας σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν» είπε στην κηδεία, επισημαίνοντας ότι η κρατική εταιρεία Στέγασης TOKI θα διασφαλίσει πως κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει «χωρίς φαγητό ή στέγη».

Διαβάστε επίσης: Φονικός σεισμός στην Τουρκία : Τουλάχιστον 22 νεκροί, τους 1.130 έφθασαν οι τραυματίες

Ο απολογισμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση ανέρχεται σε 22 νεκρούς και 1.234 τραυματίες, ενώ οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων που κατέρρευσαν.

https://twitter.com/kemaluge/status/1221062725419315201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1221062725419315201&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fseismos-stin-tourkia-o-erntogan-kratise-to-feretro-patera-pics-video%2F2961985%2F

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τη διάσωση μιας γυναίκας από τα συντρίμμια κτιρίου 19 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με την AFAD, 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version