Αθήνα Καιρός

Πωλήθηκε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Πωλήθηκε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s

Μετά από 31 χρόνια διαπραγμάτευσης της μετοχής του Sotheby's στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο οίκος δημοπρασιών γίνεται μια ιδιωτική εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι ένας Γάλλος δισεκατομμυριούχος. Ακριβώς όπως και ο ανταγωνιστής του Sotheby's, ο οίκος δημοπρασιών Christie's.

Αντί του ποσού των περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Sotheby’s πωλήθηκε στην BidFair USA, εταιρεία ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του Γαλλο-ισραηλινού επιχειρηματία στα media και τις τηλεπικοινωνίες -αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης- Patrick Drahi.

Ο Tad Smith, διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε ότι «το πιο ευέλικτο ιδιωτικό περιβάλλον» θα επιτρέψει στη εταιρεία να «επιταχύνει» τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της.

«Εγώ και η οικογένειά μου, είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε το μέλλον του Sotheby’s, μαζί με το σημερινό μάνατζμεντ του οίκου και τις ομάδες του» τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο Patrick Drahi.

Ο οίκος εισήχθη στο χρηματιστήριο, στη Βρετανία, το 1977, και στη συνέχεια αποκτήθηκε το 1983 από τον Alfred Taubman. To 1988, εισήχθη στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, ως Sotheby’s Holdings Inc. Το 2006, μετωνομάστηκε σε «Sotheby’s».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]