SOS από Europol: 5000 τζιχαντιστές απειλούν την Ευρώπη

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
SOS από Europol: 5000 τζιχαντιστές απειλούν την Ευρώπη

Νέα προειδοποίηση για την δράση χιλιάδων τζιχαντιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη εξέδωσε η Europol. Εκπρόσωπος της Europol έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Osnabrücker Zeitung, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 5.000 μαχητές που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η Europol εκτιμά ότι από τους 5.000 μαχητές, περίπου το ένα τρίτο (δηλαδή 1.800 άτομα) έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους και είναι υποψήφιοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ δεν υπολογίζεται ο αριθμός εκείνων που είναι οπαδοί του ISIS αλλά είναι γνωστοί στις αρχές. «Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Η έκθεση της Europol είναι ένα κείμενο 55 σελίδων και αναφέρεται σε πιθανές επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα, όπως έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στη Γερμανία το συγκεκριμένο φαινόμενο. Η Europol αναφέρει ότι οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, παρ’ ότι ανέλαβε την ευθύνη τους. Επίσης, σημειώνεται πως μέσα στους υποψήφιους τρομοκράτες συγκαταλέγονται πολλές γυναίκες, η δράση των οποίων χαρακτηρίζεται «αρκετά πετυχημένη».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version