Αθήνα Καιρός

Άσυλο σε τέσσερις Τούρκους στρατιωτικούς χορήγησαν οι γερμανικές αρχές

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Άσυλο σε τέσσερις Τούρκους στρατιωτικούς χορήγησαν οι γερμανικές αρχές

Το αίτημα τεσσάρων τούρκων στρατιωτικών για χορήγηση ασύλου έκαναν δεκτό οι γερμανικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μεταξύ των τεσσάρων βρίσκεται και ο πρώην συνταγματάρχης Ιλχάμι Π., ο οποίος την εποχή της απόπειρας πραξικοπήματος υπηρετούσε ως Διοικητής της Στρατιωτικής Ακαδημίας της ‘Αγκυρας και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ως ένας εκ των επικεφαλής της προσπάθειας ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν.

Η απόφαση για χορήγηση ασύλου σημαίνει στην πράξη ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα απέλασης των εν λόγω ατόμων προκειμένου να δικαστούν στην Τουρκία με τις κατηγορίες της προδοσίας και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η απόφαση των γερμανικών αρχών αναμένεται πάντως να επιβαρύνει εκ νέου τις ήδη τεταμένες γερμανοτουρκικές σχέσεις, καθώς ειδικά η περίπτωση του Ιλχάμι Π. είχε συζητηθεί επανειλημμένα κατά τις συναντήσεις Γερμανών και Τούρκων αξιωματούχων τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με το Spiegel, o Ταγίπ Ερνρτογάν ειχε προτείνει στον πρώην Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ να “ανταλλάξουν” τον τούρκο στρατιωτικό με τον γερμανοτούρκο ανταποκριτή της “Die Welt” Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο από τις τουρκικές αρχές. Η γερμανική πλευρά απέρριψε την πρόταση.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους του “Der Spiegel” ο Ιλχάμι Π. εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο εντοπισμού και απαγωγής του από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενώ βρίσκεται στην Γερμανία, ενώ, όπως είπε, η γερμανική αστυνομία του συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο ίδιος πάντως επιθυμεί να επιστρέψει στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να περιμένει “μέχρι να φύγει επιτέλους ο Ερντογάν”.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]