Η Φαίη Σκορδά βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στο πλατό της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.
Η παρουσιάστρια μίλησε για την επιστροφή της στο κανάλι έπειτα από τέσσερα χρόνια, αλλά και για τη μακρά τηλεοπτική της πορεία, που μετρά 23 χρόνια, καθώς και το νέο της ξεκίνημα με την εκπομπή For You.
Η πίεση της πρωινής ζώνης και η απόφαση να αλλάξει τηλεοπτική πορεία
«Αν ήθελα να κάνω νούμερα για δυο – τρεις μέρες θα το έκανα. Θα σεβαστώ τον καλεσμένο, θα ρωτήσω «αν θέλεις δεν απαντάς». Θέλω να φεύγει κάποιος ευχαριστημένος. Αυτό έχει κόστος, αλλά είναι κόστος της ημέρας. Μπορεί να μην έχω απαντήσει, να με έχουν προσβάλλει. Δεν μου αρέσουν οι συγκρούσεις. Έχω έναν πιο συναισθηματικό τρόπο προσέγγισης.
Τα τελευταία χρόνια είχα πολλές αλλαγές. Αυτό σημαίνει μια δυσκολία στα πάντα, για να βρεις άτομα, θεματολογία. Ήταν χρόνια δύσκολα για μένα εξαιτίας των αλλαγών. Δοκιμάστηκα και δοκίμασα και τον εαυτό μου και το κέρδισα το στοίχημα. Αποφάσισα να φύγω μετά από 10 χρόνια από τον ΑΝΤ1. Με δυσκολεύει να έχω και την ενημερώτητα. Οπότε αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό.
Στο For You θα παρουσιάζουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αν δεν έχεις μια άρτια ομάδα στο δικαστικό, αστυνομικό ρεπορτάζ δεν γίνεται αυτό. Θέλω να κάνω μια πιο ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή.
Ήταν δύο χρόνια πολύ όμορφα στο MEGA. Εμπορικά, τηλεοπτικά και στο αποτύπωμα που αφήνεις. Δεν το περίμενα, ξαφνιάστηκα. Αντιμετωπίζω τα πράγματα με αισιοδοξία, αλλά ίσως ήταν για καλό. Ήταν λίγο απότομο.
Όταν έφυγα από τον ΑΝΤ1 στεναχωρήθηκα, γιατί ήταν οι άνθρωποι. Μια ανεκτίμητη αξία. Είχα πολλές επαγγελματικές προτάσεις και στον ΣΚΑΪ δεν πέρασα άσχημα. Δεν μου δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα», είπε η παρουσιάστρια.
Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την απώλεια του πατέρα της
«Η πιο δύσκολη στιγμή μου δεν είναι μία. Και είναι ό,τι αφορά σε προσωπικές απώλειες, όχι επαγγελματικές. Γιατί πραγματικά κρατάω καλές σχέσεις. Για τον πατέρα μου, που έφυγε, δεν το συζητώ. Δεν πήγα για πρώτη φορά στη δουλειά για πέντε μέρες. Ήταν ένας υπέροχος μπαμπάς, επιστήμονας, παππούς. Τους επόμενους μήνες ήταν σαν να μη συνέβησαν ποτέ, απλά πήγαινα στη δουλειά. Ήμουν ένα ρομπότ που έπρεπε να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα, με τις υποχρεώσεις τις επαγγελματικές, στο σπίτι, στα παιδιά αλλά είναι κενό. Πραγματικά, δεν θυμάμαι. Ήταν σε όλα δίπλα μου και η μαμά μου και ο μπαμπάς μου».
Σκέφτηκε να εγκαταλείψει την τηλεόραση;
«Τα τελευταία χρόνια κουράστηκα ψυχολογικά. Είσαι ζωντανά καθημερινά… Αυτή η αγωνία για το αποκλειστικό, για να κλείσεις κάτι… Με κούρασε όλο αυτό. Γιατί δεν δουλεύω σαν παρουσιάστρια, αλλά σαν ρεπόρτερ. Η πρωινή ζώνη δεν είναι όπως παλιά, έχει αγριέψει.
Ξεκινήσαμε αργότερα, αλλά συνειδητοποίησα ότι μου έλειπε η επικοινωνία με τον κόσμο. Δεν αισθάνομαι star. Κάθε Φλεβάρη παθαίνω κάτι και λέω ότι «θα ανοίξω παγωτατζίδικο». Όταν έφυγα από τον ΑΝΤ1 ήταν μια στιγμή που ήθελα να δω τι συμβαίνει. Τώρα μπορώ να κάνω κάτι βραδινό θα το συζητούσα», είπε.
Από τις σπουδές στην Ιταλία στα τηλεοπτικά πλατό
Πάντα ήθελε να ασχοληθεί με το θέαμα. Αλλά η συμβουλή της μητέρας της ήταν «θα σπουδάσεις πρώτα». Έτσι ακολούθησαν οι σπουδές στην Ιταλία και η επιστροφή με την είσοδό της στα κανάλια της Θεσσαλονίκης. Μπορεί το πρώτο της μοντάζ να της πήρε τρεις ώρες για ένα δίλεπτο ρεπορτάζ στο θέατρο, αλλά με πείσμα και δουλειά τα κατάφερε.
Αν θα άλλαζε κάτι… «Ίσως θα φρόντιζα περισσότερο τον εαυτό μου. Φρόντιζα περισσότερο συνεργάτες και την εκπομπή, παρά εμένα. Δεν χρειάζεται να δυσκολεύεσαι τόσο πολύ», αναφέρει.
Η σχέση με τον Αλέξανδρο και η απόφαση για τον δεύτερο γάμο
«Έχω τον κόσμο, δέχομαι πολλή αγάπη και σεβασμό. Η σχέση μου, ο άνδρας μου είμαστε μαζί πέντε χρόνια. Δεν βγήκε ποτέ μια φωτογραφία από τον κόσμο, υπήρχε σεβασμός».
«Μεγαλώνοντας ακούω περισσότερο την καρδιά μου. Μικρότερη από φόβο να μην πληγωθώ, είτε από άμυνα, δεν άφηνα την καρδιά μου. Δεν ερωτεύομαι εύκολα για να έχω κάτι κοινό σαν ζητούμενο. Δεν έχω ερωτευτεί πολλές φορές στη ζωή μου. Με κερδίζει η καλή ψυχή. Έχω ζήσει μόνη μου πάρα πολλά χρόνια.
Είμαι 46, τα περισσότερα ήμουν μόνη μου. Δούλευα πολλές ώρες όταν γύρισα από την Ιταλία. Γιατί ήξερα πως έπρεπε να υπηρετήσω τηλεοπτικά έναν συγκεκριμένο ρόλο και αυτό χρειάζεται χρόνο. Ήμουν πολύ στρατιωτάκι στις υποχρεώσεις. Μετά έκανα τα παιδιά και ήμουν από πάνω τους σε μια υπερβολή, έτσι ήταν και η μαμά μου. Έφυγα από γύρισμα με τη L’Oreal για να βράσω εγώ το κρέας για το παιδί. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στα πράγματα. Καμαρώνω τους γιους μου πάρα πολύ. Ο Γιάννης είναι στην πρώτη Λυκείου και ο Δημήτρης στην πρώτη Γυμνασίου», πρόσθεσε.
Η γνωριμία με τα παιδιά και η επιθυμία για μια ήρεμη οικογενειακή ζωή
«Ο Αλέξανδρος δεν θέλει τη δημοσιότητα καθόλου. Στην αρχή είχε κάποιες σκέψεις πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεν με έχει παρακολουθήσει τηλεοπτικά, αλλά τη γνώμη του θα την πει. Αυτή η σχέση υπήρχε, αλλά ποτέ δεν βγήκε κάτι. Ξέρουμε ότι αν θα πάμε σε ένα event που θα έχει κάμερες όπως το Make A Wish, του είπα πως θα έχει κάμερες. Προσπαθώ να σεβαστώ και να μην τον φέρνω σε δύσκολη θέση. Έχει μια παιδικότητα, είναι καλλιεργημένος, αλλά είμαστε και οι δύο 15χρονα», εξηγεί για τη σχέση τους.
Από τη στιγμή που μένουμε μαζί για ενάμιση χρόνο, είπαμε ότι θα παντρευτούμε. Είχε προλάβει να γνωρίσει και τον μπαμπά μου. Θέλουμε να ζήσουμε το μυστήριο, θα γίνει κάτι κλειστό μόνο για εμάς. Και μετά θα γίνει ένα δείπνο για φίλους. Είχα πει ότι όταν τελείωνε η σεζόν θα ασχολιόμουν μόνο με αυτό. Εγώ υπολόγιζα τέλος Αυγούστου. Τώρα θα γίνει την άνοιξη, σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι. Θέλω να το χαρώ.
Τα παιδιά έχουν πολύ όμορφη σχέση μαζί του, φιλική. Έχουμε όλοι την ίδια ηλικία. Προτεραιότητα είναι να είναι καλά τα παιδιά, να πετύχουν στους στόχους τους, εργάζονται σκληρά και θέλω να είναι ευτυχισμένα. Θέλω και ο άνθρωπός μου να είναι υγιής. Εγώ θέλω να μην τα βλέπω όλα σαν υποχρέωση, θέλω λίγο να απολαμβάνω. Γιατί ήθελα πάντα να είμαι σε όλα καλή, θέλω μια ηρεμία για να απολαύσω περισσότερο την καθημερινότητα. Θέλω να το απολαύσω πολύ», κατεληξε η Φαίη Σκορδά.





















