Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ στη Ραφήνα: Νεκρός 30χρονος έξω από πάρκινγκ στη Ραφήνα – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Τουρκία – Απάντησε με το ίδιο νόμισμα η Άγκυρα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Τουρκία – Απάντησε με το ίδιο νόμισμα η Άγκυρα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποβίβασε την Τουρκία στην κατηγορία 3 στην οποία συμπεριλαμβάνονται το Σουδάν και η Βενεζουέλα όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα αυτή καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες που έχουν αποφασίσει να την επισκεφθούν να ξανασκεφθούν σοβαρά την επιλογή τους αυτή.

Ως μέτρο σύγκρισης υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία 1, κατατάσσεται δηλαδή στις χώρες με πολύ υψηλό βαθμό ασφαλείας. Μάλιστα η Αγκυρα υπέβαλε διαμαρτυρία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ταξιδιωτική οδηγία προς Τούρκους πολίτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν στις ΗΠΑ εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κίνηση που αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Hurriyet, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί τους Τούρκους πολίτες να επανεξετάσουν τυχόν σχέδιά τους να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, αλλά και να λάβουν προληπτικά μέτρα εναντίον «απειλών» που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Παρατηρούμε έναν αυξανόμενο αριθμό τρομοκρατικών ενεργειών και πράξεων βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, ενώ προειδοποιεί για τον κίνδυνο «αυθαίρετων συλλήψεων» στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προειδοποιήσει ότι οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω αν η Ουάσιγκτον δεν διορθώσει τα λάθη της. Όπως είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι σχέσεις των δύο χωρών ζημιώθηκαν από την άρνηση της Ουάσιγκτον να εκδώσει στην Άγκυρα τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και από την προμήθεια όπλων στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ένοχο έναν Τούρκο τραπεζίτη ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις, σε μια υπόθεση που έχει οξύνει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι η ίδια η Halkbank θα καταβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο τής επιβληθεί από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου να καταδικάσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της, Μεχμέτ Χακάν Ατίλα. «Αν επιβληθεί στην Halkbank κάποιο πρόστιμο, αυτή θα το πληρώσει. Εμείς δεν θα δανειστούμε για την Halkbank», είπε ο Σιμσέκ, σύμφωνα με τη Hurriyet.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]