Αθήνα Καιρός

Ο μπουλουκτσής…

3 λεπτά
Ο μπουλουκτσής…

Οι τοπικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ -που «γεννήθηκε 17 Νοέμβρη»-, οι οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια, στους συνδικαλιστικούς και εργασιακούς χώρους, έλαβαν εντολή από την Κουμουνδούρου να κάνουν κινητοποιήσεις.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο ΣΥΡΙΖΑ την επικίνδυνη ανευθυνότητα με την οποία πορεύεται από το 2010, δεν την ξεπέρασε ποτέ. Ο πρόεδρος Τσίπρας αγνοεί το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, καλώντας σε συγκεντρώσεις, ενώ ο κορονοϊός θερίζει και οι ΜΕΘ είναι πλήρεις.

Προσωπικά ο ίδιος ανέλαβε να ξανανεβάσει το ίδιο έργο που είχε σκηνοθετήσει, τον Μάη 2010, με κομπάρσους τους Αγανακτισμένους. Η προχθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης, αν και δεν λογίζεται πρεμιέρα, φάνηκε σαν… πρώτη ανάγνωση του έργου. Οι πολίτες που πήγαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τον ξυλοδαρμό του πολίτη δεν περίμεναν να τους ενισχύσουν… οι κουκουλοφόροι. Μάλλον ξέχασαν ότι υπήρχαν, αφού στα 4,5 χρόνια Τσίπρα είχαν εξαφανιστεί. Σαν έτοιμοι από καιρό, ήρθαν με στειλιάρια, κοντάρια, βαριοπούλες, μολότοφ, με πλήρη εξοπλισμό για τους βανδαλισμούς στους οποίους μετά μανίας επιδόθηκαν. Πέταξαν έναν αστυνομικό από το μηχανάκι και τους είδαμε να τον κλοτσούν με μανία στο κεφάλι. Λες και ήταν μπάλα σε γήπεδο. Λεπτό να καθυστερούσαν οι συνάδελφοί του, θα τον αποτελείωναν. Αφημένος μέσα σε λίμνη αίματος, ήταν εικόνα που δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν.

Αυτά, να υποθέσω, είδαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και απάντησαν αρνητικά να στοιχηθούν πίσω από τον Τσίπρα, ως μέτωπο κατά της κυβέρνησης. Ο Τσίπρας χρειάζεται απελπισμένα να στρατοπεδεύσει στις πλατείες «τάγμα νεο-αγανακτισμένων», επειδή η αντιπολίτευση που κάνει είναι κωμική. Εστειλε ακόμη και βουλευτές στην κατάληψη που κάνουν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και αριστεριστές, στην πρυτανεία στο ΑΠΘ, να σταθούν ασπίδα απέναντι στην Αστυνομία. Μα, τι νομίζει ο Τσίπρας; Οτι ο φιλήσυχος κόσμος της Θεσσαλονίκης βλέπει να αυτοεξευτελίζονται Νοτοπούλου και σία και χαίρεται χαρά μεγάλη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε λόγο να αντιπαρατεθεί με τον Τσίπρα στα πεδία των… δρόμων, όπως εκείνος ονειρεύεται. Στο διχασμό που επιχειρεί θα μείνει μόνος του. Δεν θα εργαλειοποιηθούν τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής επειδή αυτός σκηνοθετεί το έργο «μεγάλη αναταραχή, ωραία ατμόσφαιρα». Την Παρασκευή, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του για την αστυνομική βία. Αλλά ο ίδιος θα πρέπει να απολογηθεί -εκών άκων και μάλλον άκων- για τη βία, τους βανδαλισμούς, το μίσος, το διχασμό που υποκινεί.

Να θυμίσω ότι από το βήμα της Βουλής, ως τώρα ο Τσίπρας δεν έχει καταφέρει δύο πράγματα:

Το πρώτο, να εισφέρει δημιουργικά στην όποια συζήτηση γίνεται, αντί να καταφεύγει στο λαϊκισμό, χρησιμοποιώντας λέξεις των οποίων το νόημα αγνοεί. Το δεύτερο, να δώσει την εικόνα αρχηγού κόμματος και όχι του μπουλουκτσή ενός σώματος ατάκτων…

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]