Σύμφωνα με τα ευρήματα των ελέγχων, στο προϊόν εντοπίστηκε η παρουσία σέλινου, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας, γεγονός που το καθιστά πιθανό κίνδυνο για καταναλωτές με αλλεργία στο συγκεκριμένο συστατικό.
Η ανάκληση αφορά το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Yörem Acuka», σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων, με γραμμοκώδικα 4260467596331, αριθμό παρτίδας 251206 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 06/09/2026. Η διακίνηση του προϊόντος στην ελληνική αγορά γίνεται μέσω της επιχείρησης «Exochon G.P. Wholesale Food Trade».
Το σέλινο συγκαταλέγεται στα αλλεργιογόνα συστατικά σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την επισήμανση τροφίμων (ΕΕ 1169/2011) και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε άτομα με σχετική ευαισθησία.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν και είναι αλλεργικοί στο σέλινο να μην το καταναλώσουν, ενώ έχει ήδη ζητήσει την πλήρη απόσυρσή του από την αγορά και πραγματοποιούνται σχετικοί έλεγχοι.

Ειδήσεις Σήμερα
- Πρωτομαγιά: Έρχεται ψυχρή εισβολή-εξπρές – Καταιγίδες, θυελλώδεις βοριάδες και «βουτιά» έως 10°C – Πότε βελτιώνεται ο καιρός
- Εύβοια: Νταλίκα σφήνωσε σε δρόμο στο Αλιβέρι λόγω GPS – Έκοψαν τα κάγκελα για να περάσει [Εικόνα]
- Πρακτικά, οικονομικά και προσιτά: Τα A1 scooter 125cc της Suzuki
- Διπλός αποκλεισμός-σοκ για τον Τσιτσιπά στη Μαδρίτη: Έχασε και στο διπλό με τον Νταρντέρι
- Θεσσαλονίκη: Μαθητής-ήρωας έσωσε γυναίκα που πνιγόταν σε εστιατόριο με τη λαβή Χάιμλιχ

