Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία διαθέτει λογαριασμό ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, παραβίασε ομάδα χάκερ! Οι κυβερνοπειρατές με την ονομασία "OurMineTeam", κατάφεραν αν αποκρυπτογραφήσουν τους κωδικούς του CEO του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο και να αναρτήσουν σχόλια και φωτογραφίες στα προφίλ του στο LinkedIn, στο Pinterest και στο Instagram.

Οι χάκερ γνωστοποίησαν τη διείσδυση στα παραπάνω κοινωνικά δίκτυα μέσω ενός tweet και στη συνέχεια του ζήτησαν να επικοινωνήσει μαζί τους!
H OurMineTeam αποκάλυψε ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς του Ζάκεμπεργκ πολύ εύκολα, καθώς οι κωδικοί του βρισκόντουσαν στη λίστα με τα κλεμμένα στοιχεία λογαριασμών του LinkedIn που διέρρευσε πρόσφατα στο διαδίκτυο, ήταν κοινής χρήσεως σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Οι χάκερ άλλαξαν, επίσης, το όνομα του λογαριασμού του Ζάκερμπεργκ στο Instagram σε “Hacked by OurMine Team”, ενώ στο Twitter δεν έγινε κάποια αλλαγή, αφού ο λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 4 χρόνια.
Το Facebook από την πλευρά του, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει ότι υπήρξε κάποια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην υπηρεσία του Instagram ή του Facebook και ότι οι λογαριασμοί του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακτήθηκαν και πλέον λειτουργούν κανονικά.


