Αθήνα Καιρός

Καλύτερα του αναμενόμενου τα έσοδα του α’ τριμήνου για το Twitter

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Καλύτερα του αναμενόμενου τα έσοδα του α’ τριμήνου για το Twitter

Καλύτερα αποτελέσματα από το αναμενόμενο παρουσίασαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα του Twitter και η μετοχή της εταιρείας καταγράφει κατακόρυφη αύξηση στο Χρηματιστήριο σήμερα, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο αριθμός των χρηστών του, γεγονός που σηματοδοτεί ότι αποδίδουν οι προσπάθειες για το κλείσιμο λογαριασμών "φαντασμάτων" και τη διαγραφή προσβλητικών μηνυμάτων.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο Twitter, μέσω της σελίδας του στο… Twitter, αν και αυτό δεν απέτρεψε τους επενδυτές να στραφούν στη μετοχή της εταιρείας που κατέγραφε άνοδο σχεδόν 9% με την έναρξη της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ.

“Δεν μου φέρονται καλά επειδή είμαι Ρεπουμπλικανός” έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου απαντούσε σε μια δημοσιογράφο του καναλιού Fox Business που είχε δηλώσει ότι “το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο Twitter ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ”.

“Πολύ μεροληπτικοί, δύσκολο για τους ανθρώπους να εγγραφούν. Διαγράφουν συνεχώς τους λογαριασμούς. Σοβαρά παράπονα από πολλούς ανθρώπους”, συνέχισε ο Τραμπ σε δύο πρωινά μηνύματα, εκτιμώντας ότι ο ιστότοπος παίζει “πολιτικό παιχνίδι”.

Ο Τραμπ ουδέποτε έκρυψε τη δυσαρέσκειά του απέναντι στους ομίλους των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όμως ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το Twitter για να παρακάμπτει τον Τύπο, που τον κατηγορεί επίσης για μεροληπτική στάση. Καθημερινά αναρτά τις απόψεις του για πάρα πολλά διαφορετικά ζητήματα και έχει 59,9 εκατομμύρια ακολούθους.

Οι κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου δεν απέτρεψαν πάντως την αύξηση των ενεργών χρηστών (mDAU) του Twitter στα 134 εκατομμύρια κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 120 εκατομμύρια (+11,6%) την ίδια περίοδο πέρσι. Ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθημερινά το δίκτυο και τις εφαρμογές του και όχι τους περιστασιακούς χρήστες.

Εξάλλου, στο πρώτο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18%, στα 787 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση που ανερχόταν σε 776 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]