Αθήνα Καιρός

Οπαδική βία – Μαυρωτάς: «Στόχος να είναι έτοιμο το νέο σύστημα ταυτοποίησης για την είσοδο στα γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου» [βίντεο]

12 λεπτά
Οπαδική βία – Μαυρωτάς: «Στόχος να είναι έτοιμο το νέο σύστημα ταυτοποίησης για την είσοδο στα γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου» [βίντεο]
Εκδοτήρια

Οπαδική βία - Μαυρωτάς: Την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων με θεατές στο ποδόσφαιρο μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου θέλουν να εκμεταλλευτούν οι υπεύθυνοι έτσι ώστε με την επιστροφή στην… κανονικότητα να έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα ταυτοποίησης για την είσοδο στα γήπεδα.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς έδωσε το «παρών» σε εκπομπή της ΕΡΤ μιλώντας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τα φαινόμενα βίας και επεσήμανε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης για να μπορέσει να… τρέξει το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

«Μέχρι τώρα αυτό που γινόταν ήταν ο έλεγχος των καμερών μια φορά το χρόνο πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Τώρα θα υπάρξει μία καθημερινή επιτήρηση για το εάν δουλεύουν τα συστήματα και να παίρνουμε την έγκριση από την αστυνομία. Στο θέμα της εισόδου των θεατών στα γήπεδα δε θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code που δεν ξέρεις ποιος είναι. Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όσοι πήγαν να δουν το Super Cup του καλοκαιριού μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, θα είδαν οτι δεν υπήρχαν χάρτινα εισιτήρια. Πήγαιναν με το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει και ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου. Με αυτό ανέπαφα θα πηγαίνει στο τουρνικέ, να ανοίγει και να μπαίνει, χωρίς να χρειάζεται αστυνομική δύναμη για την ταυτοπροσωπία».

Σε ερώτηση που έγινε για το εάν θα μπορούσε να είναι έτοιμο το σύστημα στις 12/2 είπε: “Αυτός είναι ο στόχος. Να έχουμε τα συστήματα σε εφαρμογή. Στο μεσοδιάστημα θα έχουμε και τη συνεργασία των ομάδων που και αυτές έχουν κοινό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε έναν κοινό εχθρό”.», ανέφερε -αρχικά- ο Γιώργος Μαυρωτάς και συνέχισε μιλώντας για τον τρόπο εισόδου των θεατών στα γήπεδα…

Τέλος, για το ζήτημα της ταυτοποίησης είπε: «Δεν θα χρειάζεται να δείχνεται την ταυτότητά σας. Για να βγει το εισιτήριο, θα έχει γίνει ταυτοπροσωπία για την έκδοση του εισιτηρίου. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο μη ταυτοποίησης».




Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]