Τις δύο φορές που η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετώπισε την «Σκουάντρα Ατζούρα» σε Ευρωμπάσκετ το οποίο έγινε στην Ελλάδα, η Εθνική νίκησε (το 1987 με 90-78 στον αξέχαστο προημιτελικό και το ’95 με 67-71). Και σήμερα θα παίζει σαν να αγωνίζεται στην έδρα της, καθώς το ματς γίνεται στην Λεμεσό με την Κύπρο να φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία όμιλο Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Συνεπώς το 42ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό για τον ελληνισμό και η Εθνική θέλει να μπει με το… δεξί για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους που θα βρεθούν σήμερα στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Κυπριανού» αλλά και να κάνει το πρώτο «βήμα» για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
«Μεγάλη πίστη»
«Έχω μεγάλη πίστη εν όψει του Ευρωμπάσκετ», τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης, προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, και ανατρέχοντας στην κατάκτηση του δεύτερου Πανευρωπαϊκού του ελληνικού μπάσκετ πριν από 20 χρόνια στο Βελιγράδι όταν ο «V-Span» ήταν νεαρός παίκτης ανέφερε: «Το 2005 είχα μαλλιά… Ήταν απίστευτες στιγμές, που έβγαλαν εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους. Έχουμε και τώρα την ευκαιρία να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας». «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε και να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες», επισήμανε ο Σπανούλης και υπογράμμισε: «Πάμε όμως βήμα-βήμα και κοιτάζουμε μόνο το ματς με την Ιταλία».
Ο κόουτς της Ιταλίας Τζιανμάρκο Ποτζέκο χαριτολογώντας είπε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ότι: «Έχω έναν πολύ καλό φίλο sniper (σ.σ. ακροβολιστή). Θα τον βάλουμε στην οροφή του κτιρίου». «Χωρίς πλάκα, είναι σπουδαίος παίκτης», συνέχισε ο Ποτζέκο και τόνισε: «Όμως δεν είναι μόνο ο Γιάννης. Το παιχνίδι είναι Ελλάδα-Ιταλία». Για τον «Greek Freak», ο Σπανούλης εξήγησε: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα παίξει όσο θέλω εγώ να παίξει. Το ίδιο και οι υπόλοιποι παίκτες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πολύ ταπεινός για το στάτους που έχει. Είναι ένας παίκτης που θέλει να κερδίσει και θέλει να οδηγήσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο».
«Ξέρω πως θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και ελπίζουμε για το καλύτερο σε αυτά τα πέντε παιχνίδια στη Λεμεσό», δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης».

