Αθήνα Καιρός

ΑΕΚ: Πώς επενδύθηκαν τα 6 εκατ. από Μπάρκα και Οικονόμου

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
ΑΕΚ: Πώς επενδύθηκαν τα 6 εκατ. από Μπάρκα και Οικονόμου

Έξι εκατομμύρια εισέπραξε συνολικά η ΑΕΚ από  Σέλτικ (5) και  Κοπεγχάγη (1) για την παραχώρηση του Βασίλη Μπάρκα και του Μάριου Οικονόμου αντίστοιχα.

Όλα αυτά τα χρήματα έχουν ήδη επενδυθεί στην ενίσχυση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς η ΠΑΕ προχώρησε σε αγορές παικτών και στην υπογραφή υψηλών συμβολαίων.

Αναλυτικά για την σεζόν 2020/21 η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει και θα καταβάλει σε «μετρητά»:
– 2.200.000 ευρώ στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για το 60% των δικαιωμάτων του Λιβάι Γκαρσία (φωτό)
– 1.300.000 στην Αχμάντ Γκρόζνι για τη ρήτρα του Νταμιάν Σιμάνσκι
– 700.000 ευρώ στη Σφαξιέν για την αγορά του Νασίμ Χνιντ
– 200.000 ευρώ στην Προλετέρ για την αγορά του Πέταρ Καράκλαγιτς

Συνολικά, λοιπόν, έχουν φύγει από τα ταμεία 4.400.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αποδοχές των προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών, ούτε τα συμβόλαια όσων αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι.

Για τους Ινσούα, Ανσαριφάρντ, Ενομπακάρε, Ιατρούδη δεν καταβλήθηκε αντίτιμο σε κάποια ομάδα, ενώ ο Γεβγκέν Σακχόφ θα έρθει -εφόσον ολοκληρωθεί το ‘deal’- ως ελεύθερος από τη Λέτσε και με πολύ μεγάλο συμβόλαιο, της τάξης του μισού εκατομμυρίου ετησίως.

Εάν συνυπολογίσουμε τα χρήματα που έμειναν στο ταμείο της από τα συμβόλαια παικτών που έφυγαν (Μπάρκας, Χουλτ, Γιακουμάκης, Αραούχο, Βράνιες, Οικονόμου), αλλά και τις 200.000 που πλήρωσε η Φένλο για τον Γιώργο Γιακουμάκη, παρατηρούμε ότι τα έξοδα παραμένουν περισσότερα από τα έσοδα.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει «έξτρα» 1.000.000 από τη Σέλτικ που αφορά μπόνους επίτευξης στόχων, τότε θα έχει πλεόνασμα, το οποίο όμως περιορίζεται εφόσον καταβληθούν ακόμα 300.000 στην Μπεϊτάρ για τα αντίστοιχα μπόνους του Γκαρσία.

Σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν δύο δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αφενός δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Σακχόφ, αφετέρου απομένουν περίπου 20 ημέρες για το τέλος της μεταγραφικής περίοδο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]