Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρο

Αποκλειστικό: Ο Τσίπρας ζήτησε εξοντωτικά μέτρα – Grexit προ των πυλών

09/11/16 • 17:21 | UPD 09/11/16 • 17:21

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα και για την απόφαση που πήρε η διοίκηση της ΕΠΟ να αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου μέχρι να βγει το πόρισμα της πυροσβεστικής.

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕleftherosTypos.gr ο πρωθυπουργός ζήτησε η συγκεκριμένη υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους και αν αποδειχθεί πως τελικά ήταν εμπρησμός (σ.σ. αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο) να ληφθούν εξοντωτικά μέτρα.

Σε αυτό το σενάριο ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος και είναι αυτό που συζητείται τις τελευταίες ώρες πίσω από τις κλειστές πόρτες των ποδοσφαιρικών και πολιτικών φορέων της χώρας.

Μάλιστα υπάρχει η άποψη πως η κυβέρνηση θα πρέπει, όπως το έκανε παλιότερα η Μάργκαρετ Θάτσερ, να ζητήσει από την FIFA τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, ώστε μέσω της απομόνωσης να προσπαθήσει να βρει λύση στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδοσφαιρο.

Λύση που είναι ακραία και που θα πλήξει εκτός από τους συλλόγους και την Εθνική μας ομάδα, που μάχεται για την πρόκρισή της στο μουντιάλ, αλλά από το Μαξίμου τονίζεται πως μπροστά στον κίνδυνο να θρηνήσουμε ζωές δεν μπορούν να γίνουν παζάρια.