Αθήνα Καιρός

Μουντομπάσκετ 2019: Στην έβδομη θέση οι ΗΠΑ – Κέρδισαν την Πολωνία με 87-74

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Μουντομπάσκετ 2019: Στην έβδομη θέση οι ΗΠΑ – Κέρδισαν την Πολωνία με 87-74

Οι ΗΠΑ έβγαλαν την... υποχρέωση με την Πολωνία, νίκησαν άνετα με 87-74 και κατέκτησαν την 7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.


Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς κατέκτησε την χειρότερη θέση της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τουλάχιστον έφερε εις πέρας την αποστολή της με την Πολωνία, για την 7η θέση.

Οι Αμερικανοί είχαν τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια, αλλά οι παίκτες του Μάικ Τέιλορ δεν τα παράτησαν, και προσπάθησαν έστω και για λίγο να τους… αποσυντονίσουν, φτάνοντας και στο -5 (63-58, 32′). Η ποιότητα της ΗΠΑ, ωστόσο, «μίλησε» στα τελευταία λεπτά.

Για τους Πολωνούς, που ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης και πήραν την 8η θέση, ο Πονίτκα είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Βαζίνσκι 17 και 5 αντίστοιχα και ο Σλότερ 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Δεν αγωνίστηκαν Κέμπα Ουόκερ, Τζέισον Τέιτουμ και Μάρκους Σμαρτ για τις ΗΠΑ.

Το ματς

Μπορεί οι Πολωνοί να άνοιξαν το σκορ με τον Πονίτκα (0-2, 1′), αλλά οι Αμερικάνοι ήταν εύστοχοι από τα 6.75μ, έβρισκαν και λύσεις στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε double score στο δεκάλεπτο (28-14, 10′). Οι παίκτες του Πόποβιτς κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και σκόραραν, φτάνοντας στο +19 (41-23, 17′), αλλά η Πολωνία προσπαθούσε να μειώσει (45-30, 19′), ωστόσο ανεπιτυχώς, αφού είχε 1/15 τρίποντο μέχρι το ημίχρονο (47-30, 20′).

Σλότερ και Βαζίνσκι βοήθησαν την Πολωνία να πέσει από την διψήφια διαφορά (54-47, 26′), κάνοντας επιμέρους 7-17, αλλά οι ΗΠΑ «απάντησαν» γρήγορα με καλάθια των Μίντλετον – Μίτσελ (59-47, 27′). Οι Πολωνοί μέτρησαν 5/6 τρίποντα στην τρίτη περίοδο, για να φτάσουν στο 63-55 (30′).

Το έμμεσο του Πονίτκα έφερε το 63-58 (32′) για την Πολωνία, η οποία συνέχιζε να πιέζει, αλλά ο Μπράουν βρήκε στόχο από τα 6.75μ (73-63, 35′). Οι ΗΠΑ πάτησαν… γκάζι στο τέλος και έφτασαν σε μια άνετη νίκη (87-74).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι ΗΠΑ είχαν καλύτερο ποσοστό στα σουτ και μοίρασαν 16 περισσότερες ασίστ από τους Πολωνούς (29-13).

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίτσελ είχε 16 πόντους και 10 ασίστ και ο Μίντλετον μέτρησε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Μπαρνς, Χάρις, Τέρνερ και Ουάιτ βοήθησαν ξανά την Αμερική.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Σελ αγωνίστηκε για 17 λεπτά και είχε 0/4 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι ΗΠΑ έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη από την πρώτη στιγμή, αλλά ακόμα και όταν «απείλησε» η Πολωνία στο δεύτερο μέρος, έβρισκαν γρήγορες απαντήσεις στο σκορ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αμερική το ότι έριξε ρυθμό στην τρίτη περίοδο, που η Πολωνία ήταν καλύτερη, και η ομάδα του Μάικ Τέιλορ την αστοχία του πρώτου δεκαλέπτου (1/15 τρίποντα).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το «στοπ» του Τέρνερ στον Ολένιτζακ!

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 47-30, 63-55, 87-74.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]