Συγκίνηση στον παγκόσμιο στίβο: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Εγκίλ Ντάνιελσεν

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Συγκίνηση στον παγκόσμιο στίβο: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Εγκίλ Ντάνιελσεν
Συγκίνηση στον παγκόσμιο στίβο: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Εγκίλ Ντάνιελσεν

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο Νορβηγός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του ακοντισμού το 1956, Εγκίλ Ντάνιελσεν.

Γεννημένος στην πόλη Χαμάρ στα τέλη του 1933, ο Ντάνιελσεν ήταν σκιέρ των δρόμων αντοχής, πριν ανακαλύψει το ταλέντο του στον ακοντισμό.

Μάλιστα σε ηλικία 20 ετών (1953) κατέκτησε τον πρώτο από τους πέντε συνεχείς τίτλους του στο εθνικό πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Μετά από μεγάλες διεθνείς επιτυχίες αποσύρθηκε το 1960 από τον στίβο και εργάστηκε στην πυροσβεστική υπηρεσία της Χαμάρ.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version