Αθήνα Καιρός

Τα αουτσάιντερ ξεχώρισαν στο πρώτο σκέλος του «56ου Ράλλυ Αιγαίου»

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Τα αουτσάιντερ ξεχώρισαν στο πρώτο σκέλος του «56ου Ράλλυ Αιγαίου»
56th Aegean Rally 2019??Nikos Alevromytis

Τα μελτέμια επανήλθαν στο Ράλλυ Αιγαίου και έφεραν εκπλήξεις στην κατάταξη του πρώτου σκέλους του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Και στις δύο κατηγορίες (performance και sport) στην ιστιοδρομία από το Φάληρο μέχρι τη βαθμολογική πόρτα της Σίφνου ξεχώρισαν σκάφη που έχουν είτε άμεση, είτε άμεση σχέση με το Πολεμικό Ναυτικό. Τα ιστιοφόρα ταξίδεψαν όλη τη νύχτα με «οδηγό» το φεγγάρι, και κινητήριο δύναμη τους μέτριας έντασης βόρειους ανέμους. Τα πρώτα σκάφη πέρασαν από τη βαθμολογική πόρτα ύστερα από, περίπου, 9,5 ώρες.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τη διαδρομή με προορισμό την Αστυπάλαια για τη δεύτερη κούρσα της διοργάνωσης, με την οποία ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος. Στα «Performance» πρώτο είναι το σκάφος « Pega » της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτες τον αντιπλοίαρχο Δημήτρη Σουβαλτζή ΠΝ και τον Θοδωρή Τσουλφά. Δεύτερο είναι το « Aiolia » με τον Σπύρο Παπαντωνίου και τρίτο το «Cocobill II» του Νικολάου Σαραϊλίδη, που άφησε τα νερά του Ιονίου Πελάγους και αγωνίζεται για πρώτη φορά με αυτό το σκάφος στο «Ράλλυ Αιγαίου». «Αισθανόμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και δικαιωμένοι για την προσπάθειά μας.

Γνωρίζουμε ότι απλώς κάναμε το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε για το επόμενο», δήλωσε ο κ. Σουβαλτζής. Στα Sport πρώτο ήρθε ο «Κορμοράνος 2» από τα Χανιά με τον ναύαρχο ε/α Κωνσταντίνο Μανιουδάκη ΠΝ στο τιμόνι του. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε το «Water Gipsy» με κυβερνήτες τον Ιωάννη Μαραγκουδάκη και τον Τζανέτο Κυριακίδη, και τρίτο το « Αfroditi – Solaris » με τον Βασίλη Μηλιώτη. « Η πρωτιά είναι αποτέλεσμα της συλλογικότητας και του αγωνιστικού πνεύματος της ομάδας μας. Είναι ένα αποτέλεσμα που προκύπτει από τη συχνή προπόνηση, καθώς και από τη σωστή αξιοποίηση των ευκαιριών κατά τη διάρκεια του σκέλους. Πιστεύω ότι η νίκη δεν είναι ο αυτοσκοπός μας αλλά σημασία έχει ο αγώνας για τη νίκη. Αυτό όμως το αποτέλεσμα μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Μανιουδάκης.

Τα πληρώματα αναμένονται να φτάσουν στην Αστυπάλαια μέχρι τις πρώτες ώρες της Κυριακής όπυ θα απολαύσουν την τοπική φιλοξενία και όλες τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για αυτά ο δήμος του νησιού.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  1ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

  1. PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ                    Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ
  2. AIOLIA                       Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
  3. COCOBILL II                                                                      Ν. ΣΑΡΑΙΛΙΔΗΣ
  4. ΑΠΙΔΑΛΟΣ – ΝΑΥΣ – INT. MARITIME SERVICES    Π. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

  1. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II                       Ν. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ
  2. WATER GIPSY                           Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
  3. AFRODITI – SOLARIS               Β. ΜΗΛΙΩΝΗΣ
  4. ALTE EGO – ABS                        ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]