Ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου έρχεται στην ΠΟΛΗ Θέατρο

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου έρχεται στην ΠΟΛΗ Θέατρο

Συνεπής στο όραμά του, από την πρώτη στιγμή που εγκαινίασε το Θέατρο ΠΟΛΗ, να συνεργάζεται με σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς πάνω σε σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και πρωτοεμφανιζόμενα έργα της ελληνικής δραματουργίας (Γιώργος Νανούρης «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», Σύλβια Λιούλου «Αέρας», Ένκε Φεζολλάρι «Σκηνές από έναν γάμο», Ελένη Ζαχοπούλου «Frank and Ferdinand», Κωνσταντίνος Ρήγος «Το κενό αυτοπροσώπως»), ο Δάνης Κατρανίδης προσκαλεί την Ιόλη Ανδρεάδη, με τους συνεργάτες της, για να παρουσιάσει τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου, μέσα από τη δική της ξεχωριστή ματιά, με τον ίδιο και την Παναγιώτα Βλαντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας άτυπης τριλογίας για τη νεαρή σκηνοθέτη πάνω στους μεγάλους μεταρρυθμιστές και δημιουργούς της παγκόσμιας δραματουργίας, οι οποίοι εκτός από σπουδαίοι συγγραφείς και ποιητές υπήρξαν ταυτόχρονα σκηνοθέτες και ηθοποιοί: Αρτώ (Οικογένεια Τσέντσι), Σαίξπηρ (Young Lear), Μολιέρος (Μισάνθρωπος) .

Η ημερομηνία της πρεμιέρας, όπως και η ολοκλήρωση του καστ, αναμένεται να ανακοινωθούν. Το έργο πρόκειται να ανέβει σε νέα μετάφραση από τον Γιάγκο Ανδρεάδη.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version