Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στη Χαλκιδική – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συνάντηση στο Μαξίμου για το ΕΣΥ – Τι συζητήθηκε ανάμεσα σε Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Θεμιστοκλέους

3 λεπτά
Συνάντηση στο Μαξίμου για το ΕΣΥ – Τι συζητήθηκε ανάμεσα σε Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Θεμιστοκλέους
Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για αδικαιολόγητο εκνευρισμό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή προηγούμενη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τρίτης (6/5) στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις ηγεσίες των Υπουργείων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, είχε συνάντηση με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Θεμιστοκλέους και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι εφημερίες της Αττικής και η βελτίωση του χρόνου αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ξεδιπλώνει σταδιακά έναν σχεδιασμό για τις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής που περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στις ομάδες εφημέρευσης και έχουν ενταχθεί Κέντρα Υγείας αστικού τύπου που λειτουργούν είτε όλο το 24ωρο είτε με διευρυμένο ωράριο έως τις 10 το βράδυ, με σκοπό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων για περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Προσλήψεις και «βραχιολάκι» στα Επείγοντα

Επιπλέον, προχωρά η τοποθέτηση 500 τραυματιοφορέων -μακροχρόνια ανέργων- που προσλαμβάνονται μέσω ΔΥΠΑ. Μεταξύ των επικείμενων παρεμβάσεων είναι το λεγόμενο «βραχιολάκι», ένα ηλεκτρονικό σύστημα που ξεκινά από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι ασθενείς με την είσοδό τους στην εφημερία θα παίρνουν ένα βραχιολάκι με ένα QR code το οποίο θα σκανάρεται και θα είναι εφικτή η παρακολούθησή τους σε ολόκληρη τη διαδρομή μέσα στην εφημερία, ώστε να εντοπίζονται οι πολύωρες αναμονές και να γίνουν οι σχετικές διορθωτικές κινήσεις. Στη συζήτηση τέθηκε και η ανάγκη βελτιστοποίησης του ατομικού ψηφιακού φακέλου ασθενούς.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τις δρομολογούμενες παρεμβάσεις. Αναμένεται, μάλιστα, να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ όπου θα προεδρεύσει στις 20 Μαΐου σε συζήτηση για τη θαλάσσια ασφάλεια, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]