«Με σεβασμό αποχαιρετούμε τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Αριστείδη Μανωλάκο, που έφυγε σε ηλικία 88 ετών. Ήταν ένας μαχητικός και ευρυμαθής δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συνδικαλιστής της «παλιάς φρουράς». Υπερασπίστηκε τις απόψεις του με παρρησία, αλλά και ευπρέπεια, τόσο στα έντυπα που εργάστηκε, όσο και στις δύο θητείες του ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, αποχαιρετώντας «τον αγωνιστή δημοσιογράφο, τον στοχαστή, τον άνθρωπο Αριστείδη Μανωλάκο». Όπως σημειώνει η Ένωση, το έντονο αποτύπωμα που άφησε στην πολιτική ζωή του τόπου καθώς και η προσφορά του στον συνδικαλισμό δίκαια τον κατατάσσουν στις μεγάλες μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Ποιος ήταν ο Αριστείδης Μανωλάκος
Ο Αριστείδης Μανωλάκος γεννήθηκε το 1938 στον Ασωπό Λακωνίας και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε το 1963 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», συνεχίζοντας στο «ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Το 1974 ανέλαβε πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», όπου στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πορεία του συνεχίστηκε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ως κορυφαίος αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής και στη συνέχεια υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ».
Πέρα από διαπρεπής δημοσιογράφος, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της, ο Αριστείδης Μανωλάκος υπήρξε ακάματος μαχητής του συνδικαλιστικού κινήματος. Διετέλεσε δύο φορές Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και μέλος τριών ακόμη Διοικητικών Συμβουλίων, προωθώντας την ένταξη των δημοσιογράφων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών στο σωματείο και ιδρύοντας το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης. Υπό την προεδρία του αγοράστηκαν επίσης ο δεύτερος όροφος του κτηρίου στην Ακαδημίας και το κτήριο στην οδό Ζαΐμη, ενισχύοντας την υποδομή της Ένωσης.
Ο Αριστείδης Μανωλάκος, πολιτικός στοχαστής και δημοσιογράφος με ακέραιη φωνή, υπηρέτησε τα ιδανικά του με πίστη και γενναιότητα, φυλακίστηκε και εξορίστηκε χωρίς να λυγίσει, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στη δημοσιογραφία και την πολιτική ζωή της χώρας, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, στις 11:30, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ειδήσεις Σήμερα
- Μητσοτάκης για την εξάρθρωση κυκλωμάτων: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
- Στις Αφίδνες τα πρώτα τρακτέρ: Από απολύμανση θα περνούν πριν μπουν στην Αθήνα λόγω της ευλογιάς των προβάτων – Η διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα
- Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου [πίνακες]

