«Θα ελεγχθούν τα πάντα. Οσοι έχουν παρανομήσει θα υποστούν όλες τις ποινικές ευθύνες», ανέφεραν χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση. Στο κλίμα αυτό, η «γαλάζια» πολιτευτής το 2019, στην Κοζάνη, που βρίσκεται εδώ και μέρες στο επίκεντρο της δημοσιότητας, Καλλιόπη Σεμερτζίδου, υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της Ν.Δ., με επιστολή της προς τον γραμματέα του κόμματος, Κώστα Σκρέκα.
Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, που εμφάνιζαν την ίδια και μέλη της οικογένειάς της να έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια έπεφταν «βροχή» κάτω από αναρτήσεις επίδειξης πλουτισμού, όπως εκείνη όπου εμφανίζεται η κυρία Σεμερτζίδου να οδηγεί μία Ferrari.
Στην επιστολή παραίτησης κάνει λόγο για άδικη και στοχευμένη επίθεση, με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύματα. Στην ίδια επιστολή υποστηρίζει ότι «οι δραστηριότητές μας είναι διαφανείς και νόμιμες και έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να προστατεύσουμε την υπόληψή μας. Η απόφασή μου να παραιτηθώ έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα. Θέλω να προφυλάξω την παράταξη από κάθε απόπειρα στοχοποίησης και αποπροσανατολισμού μέσω της προσωπικής μου επίθεσης».
Η αντιπολίτευση συνεχίζει να επιτίθεται στην κυβέρνηση τόσο για τις ευθύνες απέναντι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και για όσα συνέβησαν στη Βουλή, όπου καταψηφίστηκε η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
«Η χώρα συγκλονίζεται από τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις παράνομες επιδοτήσεις εκατομμυρίων σε “κολλητούς” της κυβέρνησης και της Ν.Δ. και τολμούν να μιλάνε για “διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας” και για “μείωση της γραφειοκρατίας”;», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος: «Γι’ αυτά υπέρ των “γαλάζιων ακρίδων”, των “κολλητών” και των δικών τους ανθρώπων; Για τις απευθείας αναθέσεις και τις “φωτογραφικές” νομοθετικές ρυθμίσεις για τους κολλητούς του; Διότι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες ξέρουν ότι δεν τα βγάζουν πέρα και δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει άλλο».
Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ θέτει ερωτήματα: «Τα ασυνήθιστα υψηλά ποσά πληρωμών των οικογενειών της κ. Σεμερτζίδου και του συντρόφου της, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, που προσέγγισαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ -σύμφωνα με δημοσίευμα-, έχουν ελεγχθεί; Τους προβληματίζουν; Πώς εξηγούν την ανοδική τάση των πληρωμών τους στα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας; Αποδέχονται ή όχι τον ισχυρισμό του στελέχους τους ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό;».
Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν πως δεν πρόκειται να μείνει τίποτα κρυφό, ενώ στον Νίκο Ανδρουλάκη, που ζήτησε χθες εκλογές, η απάντηση ήταν σαφής: «Ο πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει. Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Πάνος Αμυράς: «Αυτή είναι η εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό, να τηρήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο έχει εκλεγεί», είπε στον Real fm βάζοντας τελεία στα σενάρια των πρόωρων εκλογών που καλλιεργεί σκοπίμως η αντιπολίτευση.

