Αθήνα Καιρός

Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας είναι η επίσπευση των συντάξεων και η επαφή με τους πολίτες

4 λεπτά
Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας είναι η επίσπευση των συντάξεων και η επαφή με τους πολίτες

«Προτεραιότητά μας είναι η επίσπευση των συντάξεων και η επαφή με τους πολίτες. Γι' αυτό και είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους από άκρη σε άκρη της χώρας» δήλωσε από την Αίγινα, όπου βρέθηκε την Παρασκευή, η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αυτό που, πριν από το 2019, ήταν ακατόρθωτο και αδύνατο, εμείς, με οργανωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά, καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Τους τελευταίους 60 μήνες, οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ κατάφεραν να εκκαθαρίσουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του έτους εκκαθαρίστηκαν επιπλέον 40.000», συνέχισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Μιχαηλίδου.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Αίγινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, αλλά και με ασφαλισμένους, σημείωσε: «Είναι ένας αγώνας δύσκολος και άνισος πρωτίστως για τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνταν, αλλά τον κερδίζουμε. Σήμερα, ο αριθμός των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων συντάξεων έχει υποχωρήσει στις 21.000 στις κύριες συντάξεις, στις 26.000 στις επικουρικές, ενώ υπάρχουν και 9.000 ληξιπρόθεσμα εφάπαξ».

Όπως είπε, «ο ΕΦΚΑ έχει αλλάξει. Η πρόοδος είναι ορατή, αλλά δεν σταματάμε. Η δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ο στόχος μας είναι πώς με μικρά, αλλά και με μεγαλύτερα βήματα, θα δώσουμε λύσεις στους συμπολίτες μας. Ως Πολιτεία και ως υπουργείο είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους. Ακούμε, συζητάμε και δίνουμε λύσεις. Το οφείλουμε στους ασφαλισμένους και στις οικογένειές τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αίγινα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης, συναντήθηκε και με συνταξιούχους από τα ΚΑΠΗ του Νέου Φαλήρου, που βρέθηκαν στην Αίγινα για μονοήμερη επίσκεψη.

«Σήμερα, στην Αίγινα είχα ακόμα μια ευκαιρία να συνομιλήσω με τους πολίτες και να ακούσω τι τους προβληματίζει και τι θέλουν να αλλάξουμε, προκειμένου η καθημερινότητά τους να γίνει ακόμα πιο εύκολη», ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρία, βρίσκονται όλοι τους στο επίκεντρο των πολιτικών, «που υλοποιούμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]