Αθήνα Καιρός

Επίθεση στην Οδησσό: Η συγκλονιστική περιγραφή της δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την έκρηξη κοντά στην ελληνική αποστολή

9 λεπτά
Επίθεση στην Οδησσό: Η συγκλονιστική περιγραφή της δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την έκρηξη κοντά στην ελληνική αποστολή

Επίθεση με ρωσικό πύραυλο δέχθηκε στις 11:43 της Τετάρτης (6.3.2024) η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρισκόταν 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, κυβερνητικής και δημοσιογραφικής είναι καλά στην υγεία τους και δεν τίθεται θέμα για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται στην αποστολή με τον πρωθυπουργό στην Ουκρανία, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Οδησσού, η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν οι σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής.

Στην ελληνική αποστολή είναι όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του», διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές.




Κυβερνητικές πηγές για χτύπημα στην Ουκρανία: Κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής

Επίθεση με drone δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα Τετάρτη (6/3). Η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία.

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων φαίνεται να έχει γίνει η Οδησσός εδώ και αρκετές ημέρες οι οποίες σφυροκοπούν την πόλη αυτή.  Το ουκρανικό δημοσίευμα του Strana αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μπορεί να βρισκόταν στην Οδησσό όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ουκρανία λίγο πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και στόχος είναι να καταδειχθεί η στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από την αυτοκινητοπομπή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή της έκρηξης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική συνομιλία Δένδια-Ουμέροφ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]