Αθήνα Καιρός

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τουρκία – Αύριο θα μεταβεί στη Χάλκη και στην Πρίγκηπο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

3 λεπτά
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τουρκία – Αύριο θα μεταβεί στη Χάλκη και στην Πρίγκηπο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Επίσκεψη Γεραπετρίτη τη Δευτέρα (27/4) στη Λιβύη – Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με πρώτη στάση, για τον υπουργό Εξωτερικών να είναι το Φανάρι, όπου τον υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και μάλιστα αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το γεύμα που του παραθέτει ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Πιο αναλυτικά από τις 2 το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραθέτει γεύμα στον κ. Γεραπετρίτη, ενώ θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, όπου θα συζητηθούν μια σειρά από ζητήματα, την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του κ. Βαρθολομαίου με στόχο την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο κ. Γεραπετρίτης θα μεταβεί αύριο στην Χάλκη και την Πρίγκηπο, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ενώ την Παρασκευή ο υπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας μεταξύ των οποίων και ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, αλλά θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο – γηροκομείο του Μπαλουκλί, ένα κτήριο με ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική αξία για την ελληνική μειονότητα, η οποία εδώ και δεκαετίες βαίνει συρρικνούμενη.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως από αύριο 1η Μαΐου, η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του κατ’ εξοχήν αρμόδιου οργάνου για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Μηνιαίας διάρκειας η ελληνική προεδρία, με το Υπουργείο Εξωτερικών να μιλά για μια ευκαιρία ανάδειξης του διπλωματικού αποτυπώματος της χώρας, με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Στις επερχόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας θα κυριαρχήσουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή, ενώ στην ατζέντα θα βρεθούν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λιβύη, με την Ελλάδα να προτάσσει την ανάγκη μιας διεθνούς αρχιτεκτονικής ασφαλείας βασισμένης σε κανόνες.

Προτεραιότητα της Αθήνας και η θαλάσσια ασφάλεια, θα αποτελέσει αντικείμενο της κεντρικής εκδήλωσης Υψηλού Επιπέδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου, στη Νέα Υόρκη.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]