Τα λάθη που έγιναν στη διαχείρηση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» παραδέχθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα (26/1) στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έγιναν λάθη, υπήρξε πρόβλημα συντονισμού, είναι σαφές πως δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο επίπεδο συντονισμού που θέλουμε για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα με επάρκεια», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.
Υπογράμμισε εκ νέου, μάλιστα, ότι νιώθει την ανάγκη να ζητήσει και πάλι μία «ειλικρινή συγγνώμη» από όλους όσοι ταλαιπωρήθηκαν από τη κακοκαιρία. Ερωτηθείς, δε, σχετικώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως «με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια, οι ευθύνες θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο, τώρα το μείζον είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκατάστασης».
Ο κ. Οικονόμου τόνισε, επίσης, ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί ένας απολογισμός των αρρυθμιών, που παρουσιάστηκαν, ενώ επανέλαβε πως η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγαλύτερη απ ό,τι αρχικώς είχε προβλεφθεί, ενώ και η κακοκαιρία ήλθε νωρίτερα, απ ό,τι αναμενόταν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Με φόρα στον ημιτελικό του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Συγκλονιστική εμφάνιση απέναντι στον Σινέρ [βίντεο]
- «Σεισμός» στο κέντρο της Αθήνας: Ισχυρή έκρηξη κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός – Τρεις τραυματίες, απίστευτες εικόνες [βίντεο]
- Κορονοϊός – μέτρα: Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Προς παράταση των περιορισμών
- Κακοκαιρία «Ελπίδα» – Σοκαριστική καταγγελία: «Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, έχουμε μωρό παιδί και ηλικιωμένη – Ανάβουμε κεριά για να ζεστάθουμε» [βίντεο]
- Κακοκαιρία Ελπίς: Αποζημιώσεις για οδηγούς, χιονο… πόλεμος για τις ευθύνες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
