Αθήνα Καιρός

«Απειλείται η εθνική ασφάλεια» – Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
«Απειλείται η εθνική ασφάλεια» – Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα

Την ενίσχυση της φύλαξης των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, μετά και τα επεισόδια στον Έβρο.

«Η κατάσταση αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας» είπε ο Στέλιος Πέτσας ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία «διακινητή» προσφύγων και μεταναστών.

«Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών. Η μετακίνηση κατευθύνεται από την Τουρκία.  Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα γίνεται η ίδια διακινητής.  Τα συγκεκριμένα άτομα επιχειρούν δια της βίας να περάσουν τα σύνορα. Η μετακίνηση αυτή δεν έχει σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου. Η κατάσταση αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας» είπε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

1. Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

2. Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

3. Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

4. Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Συγκρούσεις μεταναστών και αστυνομικών – Ένας τραυματίας [βίντεο]

Βίντεο ντοκουμέντο: Χημικά από την τουρκική πλευρά του Έβρου στις ελληνικές δυνάμεις

«Ήμουν φυλακή και με απελευθέρωσαν»: Μαρτυρία μετανάστη στον Έβρο

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]