Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη πρόκληση οι νέοι χάρτες της Τουρκίας

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη πρόκληση οι νέοι χάρτες της Τουρκίας

Απαράδεκτους και προκλητικούς χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος τους επτά χάρτες της Αγκυρας με τις ακραίες τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή», μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Οι χάρτες αποτυπώνουν, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, την προσπάθεια της Τουρκίας να μπει μέσα στις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που νιώθει αποκλεισμένη.

Υπογράμμισε ότι οι θέσεις της ΝΔ είναι σταθερές, ότι θέλει η χώρα μας να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. οι οποίες θα βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία περιμένει από τον κ. Τσίπρα να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Ερωτώμενος για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε ένα μεγάλο θέμα που σχετίζεται με την παράδοση ως ένα μεγάλο ρουσφέτι 10.000 διορισμών στο Δημόσιο.

«Πρέπει να περάσουμε σε μια καταλλαγή στο χώρο της Εκκλησίας και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το πράξει, υποχωρώντας από τη στάση αυτή που έχει τώρα».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version