Αθήνα Καιρός

«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος για τα περί Σόρος

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος για τα περί Σόρος

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Καμμένου-Κοτζιά και τα περί Τζορτ Ζόρος ξεκίνησε με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, σχετικά με όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, άδειασε τον υπουργό Άμυνας.

Ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ ο οποίος αποδίδει στον κ. Καμμένο ότι αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στον Σόρος υποστηρίζοντας (όπως είπε στον ρ/σ 24/7) ότι «έδωσε 50 εκατ. για να κάνουμε εξαγορές στα Σκόπια και ότι έχει διασύνδεση με κάποια εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση».

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη γραπτή απάντησή του ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε μερικώς τους ισχυρισμούς αυτούς, κάνοντας αναφορά στον Σόρος για την εταιρεία με τις βίζες.

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος τον διέψευσε δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ που να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σόρος ή που να έχει συνάψει με τον Σόρος. Δεν πρέπει να ευτελίζουμε το κοινοβούλιο, δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο. Εξακολουθείτε να εντοπίζετε το ερώτημα στο τι διημείφθη στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ» είπε στον κ. Κεφαλογιάννη.

Θυμίζουμε ότι Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι  ουδέποτε ανέφερε ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος, αλλά ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας το υπουργείο Εξωτερικών είχε συνεργασία με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η απάντηση του Πάνου Καμμένου:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]