Για να λύσει το σκοπιανό

Ο Τσίπρας είπε αμέσως «ναι» στην παραίτηση Κοτζιά και ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών

17/10/18 • 15:49 | UPD 17/10/18 • 16:00

Newsroom eleftherostypos.gr

Οπως αναφέρεται στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια», ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Άμεσα δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. 

Ο Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ].

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια», ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει την θέση του υπουργού Εξωτερικών για να δώσει την μάχη ώστε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».