Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης

06/08/18 • 12:22 | UPD 06/08/18 • 12:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν να απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν να απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Ο κ. Καπάκης υπέβαλλε πριν λίγο την παραίτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος την αποδέχθηκε

Μία ημέρα μετά τις αποπομπές των αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όλοι ανέμεναν ότι ο κ. Καπάκης θα ήταν ο επόμενος που θα έχανε τη θέση του, χρεωμένος της αποτυχία δράσης της Πολιτικής Προστασίας την τραγική Δευτέρα 23 Ιουλίου κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών.

Μένει να δούμε αν η απομάκρυνση Καπάκη «κλείνει» τον κύκλο απόδοσης ευθυνών για τις πυρκαγιές ή θα ακολουθήσουν περαιτέρω αλλαγές.

Ο Γιάννης Ταφύλλης,ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών, καθώς και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη θέση του Γιάννη Καπάκη, ο οποίος υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας την παραίτησή του στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

Copy link
Powered by Social Snap