Τι λένε Λευκός Οίκος και Κρεμλίνο για την απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών

12/07/18 • 18:58 | UPD 12/07/18 • 18:58

Newsroom eleftherostypos.gr

Με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισαν ΗΠΑ και Ρωσία την απέλαση από την Ελλάδα των δύο Ρώσων διπλωματών που κατηγορούνται ότι είχαν εμπλοκή στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό. 

Με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισαν ΗΠΑ και Ρωσία την απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών που κατηγορούνται ότι είχαν εμπλοκή στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό. 

«Η Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της».

Τα παραπάνω έγραψε στο twitter η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert,αναφερόμενη στο πρόβλημα με τους τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες.

Από την πλευρά της η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές πως προτίθεται να προβεί σε συμμετρικά αντίποινα, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινίσει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει και πότε.«Σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου, αναφορικά με την είδηση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος εξήγησε «ότι σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη δεν προσφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπ´ όψιν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία διότι μιλάμε όχι για εικονικές σχέσεις αλλά για την πρακτική αμοιβαίας δράσης προς όφελος των δυο λαών».

Πάντως, η επίσημη ρωσική πλευρά κρατά χαμηλούς τόνους στο θέμα, παρά το γεγονός ότι ήταν στα ρωσικά ΜΜΕ για δεύτερη μέρα.

Copy link
Powered by Social Snap