Αθήνα Καιρός

Υπόθεση Novartis: Ανοιγμα των λογαριασμών των δέκα πολιτικών και μελών των οικογενειών τους ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Υπόθεση Novartis: Ανοιγμα των λογαριασμών των δέκα πολιτικών και μελών των οικογενειών τους ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Τα στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών δεδομένων για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην δικογραφία της Novartis καθώς και συγγενικών τους προσώπων, ζητά με παραγγελία της προς τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με έγγραφο της, που εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου, η κ. Τουλουπάκη ζητά να της διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων, τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων καθώς και άυλων περιουσιακών δεδομένων, όπως μετοχές κλπ. τόσο για τους δέκα πολιτικούς που αναφέρονται στην δικογραφία για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, όσο και για τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως αφορά τους κκ Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και άλλα 28 πρόσωπα , μέλη των οικογενειών των δέκα πολιτικών.

Η κίνηση της κ. Τουλουπάκη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί όσον αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αντίστοιχες παραγγελίες για άνοιγμα λογαριασμών κλπ, έχουν δοθεί από την κ. Τουλουπάκη και για εκατοντάδες μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας τα οποία ελέγχονται και για απιστία, καθώς πρόκειται για κρατικούς υπαλλήλους, αλλά και για παθητική δωροδοκία (δωροληψία) και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι με την αποστολή των στοιχείων στην Βουλή, η Εισαγγελία προχώρησε και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Novartis για κακουργηματική «δωροδοκία από κοινού και κατ’εξακολούθηση», η οποία στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι είναι «στραφείσα κατά του Δημοσίου» και με όφελος ,που αποκόμισε για λογαριασμό της εταιρίας, «ιδιαίτερα μεγάλο».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]