Καμμένος στον Προϋπολογισμό: Δίνω συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών

19/12/17 • 18:47 | UPD 19/12/17 • 18:47

«Η εποχή που ο προϋπολογισμός χαρακτηρίζονταν από μέτρα έχει παρέλθει» τόνισε. «Αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός εντός Μνημονίων».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μίλησε στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο ομαλό που έχει κατατεθεί εδώ και μία διετία δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η εποχή που ο προϋπολογισμός χαρακτηρίζονταν από μέτρα έχει παρέλθει» τόνισε. «Αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός εντός Μνημονίων, δεν θα ξαναπεράσει τέτοιος. Αυτή η κυβέρνηση κράτησε και θα κρατήσει για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αυτός είναι προϋπολογισμός αναπτυγμένης χώρας» είπε. Και επικυρώνοντας την πίστη του στην κυβερνητική συνοχή υπογράμμισε με έμφαση: οι εποχές που ο προϋπολογισμός είχε μέτρα 100άδων εκατομμυρίων ευρώ όσο έχουμε εμείς την ευθύνη δεν θα ξαναγυρίσουν.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίζει στη Θράκη την εθνική συνοχή», δήλωσε παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως «τέτοια φαινόμενα δεν είναι αποδεκτά».

«Να ξέρουν πολύ καλά ότι όσο κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας τόσο έτοιμοι είμαστε οποιαδήποτε στιγμή κι αν χρειαστεί να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Όσο ζει έστω κι ένας από εμάς δεν πρόκειται να υποσταλεί καμία σημαία», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, κατά την επίσκεψή του σε ταξιαρχία τεθωρακισμένων στην Ξάνθη.

Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας».

Είπε επίσης πως «η πολιτική των αμφισβητήσεων και των διεκδικήσεων της γείτονος αποδεικνύει το αντίθετο από τη θέληση για καλή γειτονία. Θέλουμε, λοιπόν, να τους πούμε εν όψει και των ημερών που έρχονται ότι καλό θα είναι να ζήσουμε ειρηνικά και να σταματήσουν τις προκλήσεις, ιδίως σε μια περιοχή για την οποία δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση από τις διεθνείς συνθήκες, είναι αμιγώς ελληνική, με απόλυτο σεβασμό σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής, ανεξαρτήτως θρησκείας και ανεξαρτήτως φυλής».

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η ελληνική Πολιτεία οφείλει πολλά στην περιοχή και σε όλους τους κατοίκους της, Ορθόδοξους και στους Μουσουλμάνους. «Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια η Θράκη είχε παραμεληθεί. Αυτή την υποχρέωση της Πολιτείας θα την αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.