«ΑΔΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ»

«Καταπέλτης» ο Μητσοτάκης: Αποτύχατε, ψεύδεστε, δεν έχετε μάθει από τα λάθη σας

19/12/17 • 19:13 | UPD 19/12/17 • 20:30

«Κοροϊδέψατε τον λαό δύο φορές. Εκλεγήκατε ως αντιμνημονιακοί και μετά ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την απόπειρα εκλογής του Σταύρου Δήμα. Το αποτέλεσμα είμαι γνωστό: πρόωρες εκλογές. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από πολιτική σκοπιμότητα το έκαναν. Εσείς που είπατε πως είστε κάθε λέξη του Συντάγματος, ένα μήνα νωρίτερα είχατε εξευτελίσει το Σύνταγμα και ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Κοροϊδέψατε τον λαό δύο φορές. Εκλεγήκατε ως αντιμνημονιακοί και μετά ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως «είμαστε η μόνη χώρα σε Μνημόνια στην Ευρώπη και έχουμε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης».

«Κάποιοι στην Ευρώπη μπορεί να είναι ικανοποιημένοι επειδή στο ΣΥΡΙΖΑ γίνατε παράδειγμα προς αποφυγή για τους δικούς τους λαϊκιστές. Όπως είχατε πει κάποτε κ. Τσίπρα «χρήσιμοι ηλίθιοι»» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε στη κυβέρνηση: «Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «επαναλαμβάνει τη δική σας αποτυχημένη συνταγή. Είναι ένας προϋπολογισμός άδικος, λιτότητας, φόρων, αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση σας έχει αποτύχει παταγωδώς. Ψεύδεστε και δεν έχετε λύσεις. Οι πολίτες εύχονται αυτός να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης σας».

Παράγετε υπερπλεονάσματα για να μοιράσετε επιδόματα, αντιγράφοντας τις χειρότερες λογικές της μεταπολίτευσης ανέφερε και υπογράμμισε πως ένας στους δύο Έλληνες είναι αιχμάλωτος των οφειλών του, χρωστάει στην εφορία.

«Χάσαμε μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Και αυτό δεν λέγεται επιτυχία. Ο στόχος στις επενδύσεις ήταν για 9,1% και είναι στο 5,1%

Οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης. Καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει, έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα μέχρι το 2020 και θα υπάρξει σκληρή επιτήρηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις υποαπασχόλησης και τα έσοδα αυξάνονται συγκυριακά και όχι με βιώσιμο τρόπο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως εξαπατά τον κόσμο ισχυριζόμενη ότι νοιάζεται για τους αδύναμους, τη στιγμή που έχει φέρει «29 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και επιδομάτων», συν την περιστολή του αφορολόγητου.

Χαρακτήρισε δε «ντροπή» τους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η λαϊκή κατοικία προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς, υποστηρίζοντας ότι όσοι δανειολήπτες δεν έχουν υπαχθεί στον παλιό νόμο Κατσέλη είναι έκθετοι.

Αναφερόμενος την προγραμματισμένη λήξη του Μνημονίου τον προσεχή Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην πραγματικότητα δεν θα υπάρξει «καθαρή» έξοδος, καθώς η χώρα μας θα παραμείνει σε αυστηρό καθεστώς εποπτείας και θα πρέπει να πετυχαίνει δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους για πολλά χρόνια.

Υπενθύμισε δε ότι ήδη έχουν ψηφιστεί μειώσεις συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου για το 2019 και το 2020.

Διαβάστε τις υπόλοιπες τοποθετήσεις στη Βουλή:

Γεννηματά στον Προϋπολογισμό: Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη

Κουτσούμπας στον Προϋπολογισμό: Πολιτική εξαπάτηση τα περί λαμπρού «μεταμνημονιακού μέλλοντος»

Καμμένος στον Προϋπολογισμό: Δίνω συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών

Θεοδωράκης στον Προϋπολογισμό: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη για την ανάπτυξη

Λεβέντης στον Προϋπολογισμό: Προσπαθούμε να επιβιώσουμε με κοψίματα μισθών και συντάξεων

Δραγασάκης στον Προϋπολογισμό: Τον Αύγουστο η ευθύνη για τη διαμόρφωση πολιτικής επανέρχεται σε μας