Λεβέντης στον Προϋπολογισμό: Προσπαθούμε να επιβιώσουμε με κοψίματα μισθών και συντάξεων

19/12/17 • 17:24 | UPD 19/12/17 • 17:36

Κάλεσε τον Τσίπρα να σκεφτεί το θέμα της αντικατάστασης του κ Κοντονή προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο της δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στο προϋπολογισμό έθεσε θέμα παραμονής του υπουργού Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σκεφτεί το θέμα της αντικατάστασης του κ Κοντονή προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο της δικαιοσύνης:

«Παρακαλώ τον κ. πρωθυπουργό να σκεφτεί το θέμα αντικατάστασης του κ. Κοντονή γιατί αν ενταθεί περαιτέρω το φορτισμένο κλίμα η χώρα θα ζημιωθεί. Δεν το λέω για να περάσει των δικαστών άλλωστε τους είπα ότι έχουν υποχρέωση να καταθέτουν πόθεν έσχες και δεν τους άρεσε.

Αν προστεθεί στις οξύτητες άλλων ειδών και αυτή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη οι εξελίξεις δεν θα είναι φυσιολογικές για τη χώρα»

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Όπως είπε «αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ίδιος με του Σαμαρά το 2014», αφού «δεν είναι προϋπολογισμός που δίνει αλλά παίρνει». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο «με κοψίματα μισθών και συντάξεων προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Αλλά πόσο καιρό μπορούμε να επιβιώσουμε, θα πεθάνουν οι Έλληνες».

Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης ρώτησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι που μπορεί να φτάσει η διαπραγμάτευση και μέχρι που είναι αποφασισμένοι να υποχωρήσουν.

«Ο Χατζηδάκης είπε ότι θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης την σύνθετη ονομασία όπως είχε αποφασιστεί; Αν πρεσβεύετε αυτό ούτε συνδυασμούς δεν θα μπορείτε να καταρτίσετε στη βόρειο Ελλάδα.

Και ο Τσίπρας τόσο εύκολα πουλάει το όνομα; Διότι αυτοί μπορεί να ρίξουν 10 αγάλματα και να αποσύρουν από τις σελίδες τον αλυτρωτισμό προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν το όνομα και μετά από ένα μήνα να τα επαναφέρουν πάλι.

Το θέμα είναι μείζον θυμηθείτε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 93 έπεσε από το θέμα των Σκοπίων.

Από τη Λάρισα και πάνω ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος ούτε για τον Τσίπρα ούτε για τον Μητσοτάκη να παραδώσει το όνομα, το θεωρούν προδοσία.»

Ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία προκειμένου να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και να μην επαναπαύεται στην συμφωνία κυρίων μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών.

«Φέρτε μια τροπολογία σήμερα να προστατευθεί η πρώτη κατοικία γιατί δεν εξηγιέστε σωστά στην κοινωνία γιατί αφήνετε να πλανώνται απόψεις ότι θα υπάρξουν και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.»

Αναφέρθηκε στην σχέση που όπως είπε τον συνδέει με την οικογένεια Μητσοτάκη. «Ο Μητσοτάκης έριξε την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου , κατέστρεψε την παράταξη μου. Αυτό μας κάνει να έχουμε μια περίεργη διασύνδεση μπορεί να μην είναι προς το καλό να είναι προς το κακό αλλά είναι μία διασύνδεση»

Ο κ. Λεβέντης, όπως το συνηθίζει έκανε μια ιστορική αναδρομή, λέγοντας ότι το έγκλημα έγινε από το 2009. «Τότε έκανε το λάθος ο Γιωργάκης και άρχισε να τρέχει σε Κίνες και Ρωσίες και έφαγε χρόνο. Μετά ήρθε ο Βενιζέλος με το Σαμαρά άρχισαν κι αυτοί να κόβουν συντάξεις και μισθούς και να λένε βγαίνουμε -βγαίνουμε. Έκαναν  κυβέρνηση μαζί και έδωσαν ώθηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν είχε γίνει αυτή η κυβέρνηση το Μάιο του 2012 και γινόντουσαν αληθινές προσπάθειες για μία οικουμενική λύση η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια», εξήγησε.