Αθήνα Καιρός

Ανακάλεσε το Facebook τη λογοκρισία για τη φωτογραφία της μικρής Βιετναμέζας

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Ανακάλεσε το Facebook τη λογοκρισία για τη φωτογραφία της μικρής Βιετναμέζας

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook υπαναχώρησε στην απόφασή του να λογοκρίνει την πασίγνωστη, βραβευμένη φωτογραφία της μικρής Βιετναμέζας που τρέχει γυμνή στον δρόμο του χωριού της, με την οδύνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, μετά από μια επίθεση με ναπάλμ, το 1972.

Η διαγραφή της φωτογραφίας από πολλές σελίδες χρηστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις νωρίτερα, κυρίως στη Νορβηγία, όπου “θύμα” της λογοκρισίας έπεσε ακόμη και η πρωθυπουργός της χώρας.

«Αποφασίσαμε να αποκαταστήσουμε τη φωτογραφία εκεί απ’ όπου γνωρίζουμε ότι αφαιρέθηκε» ανέφερε μια εκπρόσωπος της εταιρείας. Όπως είπε, το Facebook έλαβε υπόψη του τις αντιδράσεις των χρηστών και «την ιστορική σημασία» της εικόνας αυτής.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]