Αθήνα Καιρός

Διεθνές βραβείο για τη φωτογραφία του μικρού ελέφαντα που καίγεται

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Διεθνές βραβείο για τη φωτογραφία του μικρού ελέφαντα που καίγεται

Tην κορυφαία θέση σε πανασιατικό διαγωνισμό φωτογραφίας για την άγρια φύση κέρδισε μία φωτογραφία που δείχνει ένα μικρό ελαφαντάκι να καίγεται έπειτα από ανθρώπινη επίθεση.

Την φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος της άγριας φύσης, Biplab Hazra και δείχνει ένα μικρό ελαφαντάκι και τη μητέρα του, να τρέχουν σ’ ένα δρόμο της δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία, με το μικρό να έχει πάρει φωτιά έπειτα από φλεγόμενες μπάλες πίσσας και κροτίδες που έχουν εκσφενδονιστεί από ένα αγριεμένο πλήθος κατοίκων.

Μάλιστα η συγκεκριμένη φωτογραφία φέρει τον τίτλο «Η κόλαση είναι εδώ» και κέρδισε το βραβείο Sanctuary’s Wildlife Photographer of the Year για το 2017.

Μιλώντας στην Indian Express, ο Hazra δήλωσε ότι οι δύο ελέφαντες τελικά «επιβίωσαν με κάποιο τρόπο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις συμβαίνουν συχνά στη Δυτική Βεγγάλη, επισημαίνοντας ότι «αυτό το είδος ταπείνωσης… είναι ρουτίνα».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων είναι ένα συχνό φαινόμενο, καθώς οι ελέφαντες ευθύνονται για το θάνατο πολλών κατοίκων στη Δυτική Βεγγάλη και πολύ συχνά οι άνθρωποι επιτίθενται στα ζώα για να τα εξοντώσουν.

Ο Hazra θυμάται ότι ο μικρός ελέφαντας ούρλιαζε και βρισκόταν σε «σύγχυση» καθώς έφευγε, προσθέτοντας: «Για αυτά τα έξυπνα, ευγενικά, κοινωνικά ζώα που έχουν περιπλανηθεί σ΄αυτή τη γη για αιώνες, η κόλαση είναι τώρα και εδώ».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]