Στο εφετείο προσφεύγει ο Τζόνι Ντεπ- Αμφισβητεί την ετυμηγορία που τον θέλει να χειροδικούσε κατά της Άμπερ Χερντ

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Στο εφετείο προσφεύγει ο Τζόνι Ντεπ- Αμφισβητεί την ετυμηγορία που τον θέλει να χειροδικούσε κατά της Άμπερ Χερντ

Στο εφετείο προσέφυγαν οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ, ισχυριζόμενοι ότι δεν έλαβε μια «δίκαιη δίκη» και αμφισβητώντας την ετυμηγορία που θέλει τον σταρ να χειροδικούσε κατά της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ.

Στην δίκη που ολοκληρώθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2020, ο δικαστής απεφάνθη ότι ο Ντεπ είχε χτυπήσει τη Χερντ τουλάχιστον 12 φορές κατά την διάρκεια της σχέσης τους και απάλλαξε το βρετανικό έντυπο «The Sun» από τις κατηγορίες εκ μέρους του Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Ντεπ είχε μηνύσει το έντυπο για ένα δημοσίευμα, το οποίο, επικαλούμενο την ίδια τη Χερντ ως πηγή, κατηγορούσε τον ηθοποιό για τις επιθέσεις κατά της συζύγου του.

Τώρα, ένας εκ των δικηγόρων του χολιγουντιανού σταρ ζητά από το εφετείο να ορίσει ημερομηνία για μια νέα δίκη, θεωρώντας πως στην προηγούμενη ο δικαστής «απέτυχε να αναλύσει και να λάβει σοβαρά υπόψη του το γεγονός ότι η κατάθεση της κυρίας Χερντ παρουσίαζε ανομοιότητες και έλλειψη συνοχής».

«Ο δικαστής αποφάσισε να βρει ένα θύμα στο πρόσωπο της κυρίας Χερντ, αλλά απέτυχε στο να στηρίξει την απόφασή του αυτή με αδιάσειστα στοιχεία», ισχυρίζεται ο δικηγόρος.

«Η ετυμηγορία που προήλθε από έναν μόνο δικαστή έχει εξαιρετικά μεγάλο δημόσιο αντίκτυπο και αφορά την διάπραξη εξαιρετικά σοβαρών αδικημάτων. Μια τέτοια ετυμηγορία έχει αντίκτυπο στο ευρύ κοινό και κυρίως σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και σε όσους κατηγορούνται ψευδώς ότι διέπραξαν τέτοιου είδους αδικήματα».

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αίτημα άσκησης έφεσης έχει πιθανότητες να γίνει δεκτό.

Φαίνεται, πάντως, πως οι εμπλεκόμενοι σε μια από τις πιο πολύκροτες δίκες της χρονιάς που πέρασε θα συνεχίσουν να απασχολούν με τις κινήσεις τους την κοινή γνώμη, καθώς – για κάποιους από αυτούς – τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά.

ΠΗΓΗ: The Guardian 

Ειδήσεις

Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας: Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. – Τι SMS στέλνετε για να μεταβείτε σε οικογενειακό τραπέζι

«Προσέχετε γιατί γίνεται χαμός, εύχομαι να μη βρεθεί κανείς στη θέση μου»: Συγκλονίζει Ελληνίδα με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο [βίντεο]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version