Αθήνα Καιρός

Γκάγκα: Το Παίδων Πεντέλης γίνεται εμβολιαστικό κέντρο για 6 εβδομάδες – Το φετινό Πάσχα θα είναι κανονικό

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Γκάγκα: Το Παίδων Πεντέλης γίνεται εμβολιαστικό κέντρο για 6 εβδομάδες – Το φετινό Πάσχα θα είναι κανονικό

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα.

Αναφορικά με τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, η κα Γκάγκα, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει. Έτσι θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλ. θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα. Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη.

Το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, γεγονός που το κάνει να είναι εξυπηρετητικό για γονείς και παιδιά, σημείωσε η υπουργός και ανέφερε ότι πριν παρθεί η απόφαση είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. «Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», τόνισε η κα Γκάγκα.

Για τη λειτουργία των σχολείων, η υπουργός σημείωσε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν, δεν σημαίνει ότι αν ανοίγαμε μια βδομάδα αργότερα δεν θα είχαμε πολλά κρούσματα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά, επεσήμανε η κα Γκάγκα.

Κλείνοντας η υπουργός εκτίμησε ότι ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, σημειώνοντας ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια, και το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό». «Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]