Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Κορονοϊός: O ΕΜΑ ξεκινά την αξιολόγηση του εμβολίου των Sanofi/GSK

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Κορονοϊός: O ΕΜΑ ξεκινά την αξιολόγηση του εμβολίου των Sanofi/GSK

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου που παρασκεύασαν η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, το πέμπτο εμβόλιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών.

Η απόφαση για να ξεκινήσει την «κυλιόμενη αξιολόγηση» του εμβολίου Vidprevtyn στηρίχθηκε σε προκαταρκτικά αποτελέσματα από εργαστηριακές μελέτες και από τα πρώτα στοιχεία κλινικών δοκικών σε ενήλικες, υπογράμμισε ο ΕΜΑ.

Οι κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου σε παγκόσμιο επίπεδο αυτού του υποψήφιου εμβολίου κατά του SARS-CoV-2, που βασίζεται στην τεχνολογία της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, ξεκίνησαν τον Μάιο.

Η Sanofi και η GSK ελπίζουν να λάβουν έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου τους έως το τέλος του 2021, αφού τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο παράγει μια ισχυρή ανοσοαπόκριση.

Η γαλλική φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι άλλες κυλιόμενες αξιολογήσεις του εμβολίου της πρόκειται επίσης να ξεκινήσουν στη Βρετανία, τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη, καθώς και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το Vidprevtyn χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα εμβόλια της Sanofi κατά της εποχικής γρίπης. Θα συνδυασθεί με ένα βοηθητικό φάρμακο, μια ουσία που δρα ως ενισχυτής του εμβολίου, η οποία παράγεται από την GSK.

Άλλα υποψήφια εμβόλια κατά της Covid-19 στην κυλιόμενη αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού είναι αυτά των CureVac, Novavax, Sinovac και Sputnik V.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]