Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός εντοπίστηκε γνωστός ποινικολόγος στο κέντρο της Αθήνας

Με γκριζαρισμένο το Αιγαίο θέλει να πάει σε διάλογο η Τουρκία – Τι αποκαλύπτουν Τούρκοι αξιωματούχοι

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Με γκριζαρισμένο το Αιγαίο θέλει να πάει σε διάλογο η Τουρκία – Τι αποκαλύπτουν Τούρκοι αξιωματούχοι

Επιμένει να «γκριζάρει» το Αιγαίο η Τουρκία ενόψει της επανέναρξης της διαδικασίας των διερευνητικών επαφών.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονταν ότι «η ελληνική θέση αναφέρει ότι υπάρχει μόνο ένα ζήτημα διαφοράς στο Αιγαίο, κι αυτό είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας. Η τουρκική θέση όμως είναι ότι υπάρχουν περισσότερα θέματα στο Αιγαίο, όπως τα χωρικά ύδατα να μην επεκταθούν από το όριο των έξι μιλίων. Υπάρχει το ζήτημα του εναέριου χώρου που έχουν επεκτείνει (η Ελλάδα) πέραν των χωρικών υδάτων, υπάρχει και το ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης».

Το άλλο ζήτημα, συνέχιζαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, είναι τα θέματα κυριαρχίας βραχονησίδων, νησίδων και νησιών στο Αιγαίο τα οποία δεν αναφέρονται σε διάφορες συνθήκες. Είναι ζήτημα αυτό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για υφαλοκρηπίδα αν δεν εξετάσουμε το ζήτημα αυτό. Πώς θα συζητήσουμε το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας όταν θα έχουμε αμφιβολίες για την κυριαρχία πολλών νησιών και βραχονησίδων;» υποστήριζαν δε.

«Άλλο ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας, και θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα σύμφωνα με πολλές συνθήκες. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα» σχολίαζαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]