Ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρθηκε και στην ανάρτηση του Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτση για τα λάθη και τις παραλείψεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι είχε κάνει λόγο για σκηνοθετημένη σκηνή εγκλήματος όταν η Ειρήνη Λαγούδη βρέθηκε νεκρή ανήμερα των Θεοφανίων του 2018 στο πίσω μέρος του μισοκαμένου αυτοκινήτου της, στην παραλία Φοτμού στη λίμνη Τριχωνίδα.
Ο κ. Ταουξής έκανε αναφορά στο sinidisi.gr και σε όσα έχουν προηγηθεί. Συγκεκριμένα είπε ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη. «Με παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου προς την ανακρίτρια του Αγρινίου, γίνεται μια σειρά από ενέργειες, όπως συμπληρωματικές καταθέσεις, έρευνα στοιχείων, επανεξέταση μαρτύρων και κλήση προς κατάθεση των δυο τεχνικών μας συμβούλων, του κ. Γκουρμπάτση και του κ. Δέδε, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.
«Όσον αφορά, την ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Φλωρίδη, ενδεχομένως θα είμαστε οι πρώτοι που προσφεύγουμε στην Τριμελή Επιτροπή για την επανεξέταση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψία – νεκροτομής της Ειρήνης Λαγούδη, κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Ταουξής. Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Ταουξής, ο κ. Γκουρμπάτσης, ο οποίος παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και έχει συντάξει μια πολυσέλιδη μελέτη, είναι ο πλέον αρμόδιος, για να πει ότι η ιατροδικαστική έκθεση που είχε συνταχθεί τότε έχει πάρα πολλές πλημμέλειες και παραλήψεις. Στην ερώτηση σχετικά με τον αν θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση της Είρηνης Λαγούδη, ο κ. Ταουξής είπε: «Θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και σύντομα».
Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Βασίλη Ταουξή στο sinidisi.gr:
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας ενώ σήμερα μεταφέρθηκαν φάκελοι στην Αθήνα. Ειδικότερα, πριν λίγο ιατροδικαστικό κλιμάκιο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και με συνοδεία αστυνομικών, μετέβη στην Πάτρα και πήρε φακέλους με υποθέσεις, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας, που βρίσκεται σε αναστολή.

